Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Biden tok presset av Hamas

USAs president Joe Biden intervjues utenfor Det hvite hus 4. januar 2023. (Foto: Flash90)
Hvorfor skulle Biden svikte en viktig alliert mens Israel forhandlet om retur av gisler, inkludert fem eller flere amerikanere?

USAs president Joe Biden har gitt klar støtte til Israel etter 7. oktober massakren. Han kom raskt på solidaritetsbesøk, og har gitt Israel diplomatisk støtte i FN-systemet og ellers til å føre sin selvforsvarskrig mot Hamas.

Men de siste månedene har Biden-administrasjonen økt presset mot Israel. I helgen kom de første meldingene om at amerikanerne har holdt leveranser av noen typer bomber tilbake.

– Dette gjør vi for å signalisere til Israel vår bekymring for en Rafah-operasjon, sa en høytstående amerikansk tjenestemann til Axios 7. mai.

I går bekreftet presidenten selv at han holder noen våpen tilbake fra Israel.

– Sivile har blitt drept i Gaza som en konsekvens av denne typen bomber og andre måter de har gått etter befolkningssentre, sa Biden i et intervju med CNN.

– Jeg har gjort det klart at dersom de går inn i Rafah – de har ikke gått inn i Rafah ennå – dersom de går inn i Rafah, vil jeg ikke levere de våpen som har blitt brukt tidligere for å håndtere Rafah, håndtere byer, sa presidenten.

Denne nye vendingen i krigen vekker sterke reaksjoner i Israel, men også blant flere av Bidens politiske støttespillere i USA. Bill Ackman, en amerikansk forretningsmann som har støttet det demokratiske partiet i en årrekke, skriver en kraftig kritikk av Biden på X:

«Ved å holde tilbake våpen fra Israel midt i gisselforhandlingene med Hamas, har Biden sendt et tydelig signal til Hamas om at administrasjonen styrker Hamas i forhandlingene. Dette tok presset av Hamas, og førte til at de reduserte tilbudet til Israel, og til slutt drepte avtalen.

Hvorfor skulle Biden svikte en viktig alliert mens den forhandlet om retur av gisler, inkludert fem eller flere amerikanere?

Svaret er selvfølgelig politisk. Biden står i fare for å miste de muslimske stemmene i Michigan og andre nøkkelstater, og han utnytter Israel til å fremme seg selv med disse velgergruppene.

Med andre ord, Biden forsøker å skaffe stemmer ved å svekke en allierts evne til å beseire en terrorgruppe som søker total ødeleggelse av Israel og det jødiske folk.

Jeg vet ikke hvordan noen som bryr seg om Israel eller det jødiske folket kan stemme på Biden etter disse handlingene.

Selv om du ikke bryr deg om jøder eller Israel, tenk på skaden dette gjør på forholdet vårt til allierte rundt om i verden. Biden har gjort helt klart at han er forberedt på å svekke en av våre viktigste alliertes evne til å kjempe mot en fiende for å vinne flere stemmer hjemme.

En president som brydde seg om sitt og vårt lands rykte ville aldri oppføre seg på denne måten. Jeg kan derfor bare konkludere med at disse katastrofale politiske beslutningene er tatt av andre i administrasjonen ettersom presidenten ikke lenger har evnen eller dømmekraften til å ta dem selv.

Vil vi virkelig ha fire år til med dette?»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart