Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

IDF åpnet ild mot kjøretøy som ikke stanset, rabbiner drept

Ved det som synes å være en dødelig feil, skjøt og drepte israelske forsvarsstyrker en israeler i Hebron-området på Vestbredden tidlig fredag morgen. Den drepte er rabbiner Dan Mertzbach (53) fra bosetningen Otniel.

To israelske kvinner ble også skadet da IDF-soldatene åpnet ild mot deres kjøretøy. Rabbineren og passasjerene var på vei til patriarkenes grav i Hebron for morgenbønn.

IDF har startet etterforskning av hendelsen. Det er ingen indikasjon på at kjøretøyet på noen måte kan knyttes til terror, bortsett fra at sjåføren kjørte raskt på en mørk vei veldig tidlig på morgenen, skriver journalist Yaakov Katz i Jerusalem Post. Foreløpige meldinger tyder på at kjøretøyet ble oppfattet som mistenkelig da det passerte i nærheten av Beit Hagai, en av de mest truede bosetningene på Vestbredden. IDF sendte en avdeling ut for å stanse bilen. Soldatene fra Lavie-bataljonen i Kfir-brigaden oppdaget bilen på rute 60 mellom Beit Hagai og
Kiryat Arba, men hadde ikke tid til å sette opp en veisperring. I stedet ble lyssignaler brukt for å få kjøretøyet til å stanse.

Kjøretøyet stanset ikke, men fortsatte i det soldatene oppfattet som stor fart. En av soldatene avfyrte åtte skudd, som traff sjåføren og passasjerene. Soldaten skal ha fryktet at kjøretøyet vil meie ned andre soldater. Flere soldater skal ha blitt drept i dette området tidligere. Mertzbach ble kritisk såret og erklært død på stedet. Han etterlater seg kone og fem barn.

– Ifølge instruksene skal ikke soldater åpne ild mot kjøretøy i bevegelse, sier en representant for IDFs sentralkommando til Ha’aretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart