Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Soldater på kontrollpost reddet palestinsk baby

En israelsk soldat. (Illustrasjonsfoto: IDF)
En israelsk soldat. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske soldater gav mandag morgen livsviktig førstehjelp til en ti dager gammel palestinsk baby med luftveisproblemer. Slik hjelp gir de jevnlig til palestinere som søker hjelp.

Kedem-bataljonen i sivilforsvaret er stasjonert nær Halamish-bosetningen på Vestbredden. Mandag morgen reddet soldatene livet til en ti dager gammel palestinsk baby fra en av de nærliggende landsbyene. Etter at soldatene gav førstehjelp til barnet, fraktet en Røde Halvmåne-ambulanse babyen til et sykehus i Ramallah.

Moren til det syke barnet kom til kontrollposten med datteren sin og ba soldatene om hjelp. Bataljonens lege, oberstløytnant Michael Findlar, forteller at barnet hadde alvorlige luftveisproblemer og kastet opp, og at de øyeblikkelig begynte å behandle henne.

– Mens flere av oss behandlet babyen, tilkalte en annen soldat ambulanse for å frakte henne til Ramallah-sykehuset, forteller Findlar til Yedioth Aharonoth.

Findlar forteller videre at dette ikke første gang dette skjer. Han sier lokale palestinere innser at de er i gode hender når de henvender seg til soldater i IDF når de har en medisinsk nødssituasjon. I løpet av de siste to ukene har det kommet en palestiner med hjernehinnebetennelse og en annen med alvorlig gulsott til bataljonen. I begge tilfeller ble pasientene overført til israelske sykehus for behandling.

– Dette var den tredje hendelsen på to uker. De vet at vi har en sykestue og en militær ambulanse, forteller Findlar.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart