Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Medisinsk personell angrepet av palestinere

Illustrasjon: Michael Loadenthal
Illustrasjon: Michael Loadenthal
I Jerusalem ble medisinsk personell som rykket ut til en bilulykke offer for en rasende palestinsk mobb.

En bil som fraktet en gruppe palestinske ungdommer fra Øst-Jerusalem mistet veigrepet og traff en sikkerhetsbarriere nær landsbyen Hizma torsdag formiddag.

Skulle «forsvare» de skadde
Da israelsk ambulansepersonell kom til stedet og tok hånd om to skadde kvinner, ble de avbrutt av familiemedlemmene til ulykkesofrene som begynte å ty til vold for å «forsvare» kvinnene.

– Plutselig kom en en Volkswagen kjørende og tre arabiske ungdommer kom ut. De begynte å banne og forsøkte å forstå hvem som såret kvinnene, forklarer en av ambulansearbeiderne.

– De begynte å forbanne IDF, Magen David Adom og alt annet de forbinder med staten. De kalte oss «idioter» og «jævla jøder». Vi ble helt sjokkert over hvor sinte de var.

Måtte prioritere egen sikkerhet
Personellet klarte ikke å roe ned de sinte palestinerne på stedet. Flere og flere mennesker kom til og gikk raskt løs på ambulansebilen. Da bestemte lederen i bilen for å prioritere sikkerheten til ambulansemannskapet, blant dem en 16 år gammel frivillig.

– Jeg ba dem låse seg selv inne i ambulansen, mens jeg ble igjen utenfor for å løse situasjonen. Angriperne bannet igjen og dyttet meg. På et tidspunkt stod ti mennesker rundt meg og slo meg i ribbenene og hodet.

– Virkelig trist
Da en palestinsk ambulanse kom til stedet begynte tre av bråkmakerne å gyve løs med knyttnevene på ambulansearbeideren, fram til politiet ankom stedet og arresterte dem. De vil trolig bli siktet, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Jeg har vært gjennom mange ting og behandlet mange arabere som har vært skadet i ulykker. Men jeg har aldri opplevd noe slikt som dette. Det gjør vondt. Min jobb er å hjelpe og redde menneskers liv. Det er virkelig trist hvordan dette endte, sier mannen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart