Illustrasjon: Michael Loadenthal
Illustrasjon: Michael Loadenthal

Medisinsk personell angrepet av palestinere

I Jerusalem ble medisinsk personell som rykket ut til en bilulykke offer for en rasende palestinsk mobb.

En bil som fraktet en gruppe palestinske ungdommer fra Øst-Jerusalem mistet veigrepet og traff en sikkerhetsbarriere nær landsbyen Hizma torsdag formiddag.

Skulle «forsvare» de skadde
Da israelsk ambulansepersonell kom til stedet og tok hånd om to skadde kvinner, ble de avbrutt av familiemedlemmene til ulykkesofrene som begynte å ty til vold for å «forsvare» kvinnene.

– Plutselig kom en en Volkswagen kjørende og tre arabiske ungdommer kom ut. De begynte å banne og forsøkte å forstå hvem som såret kvinnene, forklarer en av ambulansearbeiderne.

– De begynte å forbanne IDF, Magen David Adom og alt annet de forbinder med staten. De kalte oss «idioter» og «jævla jøder». Vi ble helt sjokkert over hvor sinte de var.

Måtte prioritere egen sikkerhet
Personellet klarte ikke å roe ned de sinte palestinerne på stedet. Flere og flere mennesker kom til og gikk raskt løs på ambulansebilen. Da bestemte lederen i bilen for å prioritere sikkerheten til ambulansemannskapet, blant dem en 16 år gammel frivillig.

– Jeg ba dem låse seg selv inne i ambulansen, mens jeg ble igjen utenfor for å løse situasjonen. Angriperne bannet igjen og dyttet meg. På et tidspunkt stod ti mennesker rundt meg og slo meg i ribbenene og hodet.

– Virkelig trist
Da en palestinsk ambulanse kom til stedet begynte tre av bråkmakerne å gyve løs med knyttnevene på ambulansearbeideren, fram til politiet ankom stedet og arresterte dem. De vil trolig bli siktet, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Jeg har vært gjennom mange ting og behandlet mange arabere som har vært skadet i ulykker. Men jeg har aldri opplevd noe slikt som dette. Det gjør vondt. Min jobb er å hjelpe og redde menneskers liv. Det er virkelig trist hvordan dette endte, sier mannen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart