Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Hærverk som ble gjort i et "price tag"-angrep mot en annen moské på Vestbredden i fjor. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)
Hærverk som ble gjort i et "price tag"-angrep mot en annen moské på Vestbredden i fjor. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)

Jødiske ekstremister angrep moské på Vestbredden

IDF har satt i gang etterforskning etter at en moské på Vestbredden i natt ble satt fyr på og vandalisert med graffiti, etter alt å dømme av jødiske ekstremistiske bosettere. Denne typen angrep fordømmes av både israelske politikere og av befolkningen generelt.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Klokken ett natt til onsdag ble det oppdaget at moskeen i den palestinske landsbyen Jab’a brant, og at det var tagget davidsstjerner, bibelreferanser og ordet ”hevn” på murveggene.

– Vi hørte skrik fra folk ute, og fikk se at moskeen sto i brann. Mer enn 300 mennesker våknet og sammen klarte vi å slukke brannen. Etterpå fikk vi se de rasistiske skriveriene. Det er åpenbart for verden at det er gjort stor urett, sier ordføreren i landsbyen, Abdul Karim Sharaf, ifølge Jerusalem Post.

Etter alt å dømme er det jødiske, ekstremistiske bosettere som står bak angrepet, som føyer seg inn i mønsteret av såkalte ”price tag”-angrep. Det israelske politiet og forsvaret kunngjorde onsdag at de har igangsatt etterforskning av ugjerningen. Ynetnews.com skriver at bosettere ble sett i området kort tid før brannen.

”Price tag” er angrep som gjøres for å markere opposisjon til de israelske myndighetene. Den ytterliggående ideen er å utføre voldshandlinger mot palestinere for å forsøke å avskrekke det israelske lederskapet fra å motarbeide bosetterbevegelsen. Slike handlinger møter fordømmelse hos de fleste politikere i Israel, og blant flertallet av det israelske folket.

Oppdatering torsdag 26. februar:

Ytterligere to kriminelle handlinger i price tag-kategorien har funnet sted denne uken, ifølge blant andre Ha’aretz. Torsdag formiddag ble en bygning tilhørende den gresk-ortodokse kirken i Jerusalem satt fyr på og vandalisert. Senere på dagen sprayet en gruppe bosettere fra Yitzhar på Vestbredden graffiti på muren til en skole i landsbyen Orif, sør for Nablus, med teksten ”død over araberne” ved siden av en davidsstjerne.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart