Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Flertall av israelere imot annektering

Flertallet av israelere er imot å annektere delere av Vestbredden. (Foto: Dvirraz, Wikimedia Commons)
Flertallet av israelere er imot å annektere deler av Vestbredden. (Foto: Dvirraz, Wikimedia Commons)
Kun 37 prosent av israelske jøder støtter forslaget fra høyresiden om å innlemme deler av Vestbredden i Israel.

erEt flertall av israelske jøder er imot forslaget til politikere på høyresiden om å annektere deler av Vestbredden. Det kommer frem i en fersk spørreundersøkelse. I kjølvannet av valget av Donald Trump som USAs president har politikere fra partiene Det jødiske hjem og Likud laget planer for hvordan Israel kan utvide sin suverenitet over de store bosetningsblokkene som i dag ligger utenfor statens grenser, men i områder som Israel kontrollerer. Det skriver The Times of Israel.

Men forslaget blir ikke møtt med jubel hos de israelske borgerne. En spørreundersøkelse utført av Israel Democracy Institute og universitet i Tel Aviv viser at en majoritet av jødiske israelere er imot annektering av store deler av Vestbredden. 53 prosent er motstandere, mens kun 37 er tilhengere av forslaget. 78 prosent av israelske arabere er imot.

Undersøkelsen viser også at halvparten av de spurte mener det er uklokt å utvide bosetningene på det nåværende tidspunktet, mens 45 prosent mener det bør bygges mer. På spørsmål om hva som bør skje med palestinerne som bor på Vestbredden om Israel annekterer, sier kun 25 prosent av jødiske israelere at de bør få israelsk statsborgerskap. I stedet vil de fleste gi palestinerne oppholdstillatelse i Israel, men uten rettigheter til å stemme ved valg. Blant israelske arabere vil 62 prosent gi fullt statsborgerskap til palestinere ved en eventuell annektering.

Deltakerne i undersøkelsen er også blitt spurt om den pågående korrupsjonsetterforskningen av statsminister Benjamin Netanyahu. 60 prosent av den jødiske befolkningen mener det var riktig av statsadvokaten å godkjenne etterforskningen. Samtidig mener 52 prosent av dem at Netanyahu bør trekke seg hvis etterforskningen ender med en siktelse. 71,5 prosent av den arabiske befolkningen mener det samme.

600 personer har deltatt i spørreundersøkelsen, som har en feilmargin på 4,1%.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart