Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rivlin støtter annektering av hele Vestbredden – hvis det innebærer fullt statsborgerskap for palestinerne

President Reuven Rivlin støtter en annektering av Vestbredden, hvis det innebærer at alle som bor der blir israelske statsborgere. (Foto: Sharon Farmer)
President Reuven Rivlin støtter en annektering av Vestbredden, hvis det innebærer at alle som bor der blir israelske statsborgere. (Foto: Sharon Farmer)
Den israelske presidenten vil ikke ha en lov for israelere og en for ikke-israelere.

President Reuven Rivlin kom mandag med en forsiktig støtte til en full annektering av Vestbredden, men understreket at skal Israel utvide sin suverenitet til disse områdene, må det innebære fullt statsborgerskap til alle palestinerne som bor der.

Uttalelsen, gjengitt av Times of Israel, kom i forbindelse med den bosetnings-vennlige B’Sheva Jerusalem-konferansen. Presidenten benyttet også anledningen til å kritisere den omstridte bosetningsloven, som legaliserer flere tusen jødiske hjem bygget på privat palestinsk land på Vestbredden. Selv om loven er blitt vedtatt av regjeringen, vil den neppe bli godkjent av israelsk høyesterett.

Mange politikere i Israel ønsker å annektere deler av Vestbredden, spesielt områdene hvor de store bosetningsblokkene ligger, i det såkalte område C. Rivlin er derimot helt uenig med dem som bare vil annektere deler av Vestbredden.

– Jeg, Reuven Rivlin, mener at hele Zion er vårt. Jeg tror staten Israels suverenitet må gjelde over alle blokkene, sa presidenten, som understreket at anneksjon må bety fulle borgerrettigheter. Det er ikke første gang Rivlin har ytret seg positivt til en enstatsløsning.

– Legger du et område under din suverenitet må du gi statsborgerskap til alle som bor der. Det er ikke [seperate] lover for israelere og ikke-israelere. Det må være helt klart: Hvis vi utvider vår suverenitet, må loven være lik for alle, forklarte han.

Et flertall av israelere er imot å innlemme deler av Vestbredden i Israel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart