Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske soldater slapp palestinere ulovlig inn i Israel i bytte mot narkotika og penger

Fire israelske soldater er tiltalt for å ha sluppet palestinere uten tillatelse inn i Israel. (Foto: Flickr)
Fire israelske soldater er tiltalt for å ha sluppet palestinere uten tillatelse inn i Israel. (Illustrasjonsoto: Flickr)
Fire soldater er tiltalt for å ha mottatt bestikkelser og satt rikets sikkerhet i fare.

Fire israelske soldater er tiltalt for å motta bestikkelser i form av narkotika og penger etter at de lot palestinere krysse grensen inn til Israel uten tillatelse og uten å bli sjekket. Alle soldatene tjenestegjorde ved Te’enim-sjekkpunktet nær Tulkarm. To av de tiltalte var øverstkommanderende ved kontrollpunktet, skriver Israel Hayom.

Alle de fire er siktet for å ha hjulpet en arabisk israeler og hans palestinske venn med å smugle mennesker over grensen. For hver palestiner som ble smuglet inn i Israel fikk soldatene mellom 100 og 150 shekel. Det tilsvarer 230 til 250 kroner. Soldatene ble avslørt av det israelske politet og militærpolitiet, som blant annet benyttet telefonavlytting i etterforskningen av de fire soldatene.

På det meste skal det ha vært daglig smugling av mennesker over grensen. Soldatene skal på forhånd ha fått beskjed om hvilke biler personene satt i, og latt dem passere grensen uten noen form for kontroll. De er også tiltalt for å ha advart palestinerne om tilstedeværelse av høyere offiserer eller politi.

Ifølge tiltalen skal bakmennene ha gitt narkotika til de aktuelle soldatene for å utvikle gode relasjoner med dem. Soldatene er også anklaget for å sette rikets sikkerhet i fare ved å tillate ulovlig adgang til Israel, bruk og besittelse av ulovlige stoffer og klanderverdig oppførsel. I tillegg til soldatene er flere sivilpersoner tiltalt i saken.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart