Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu flytter 8 millioner kroner fra FN til å vise jødenes historiske tilknytning til Hebron

Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC 2016 fra sitt kontor i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC 2016 fra sitt kontor i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
Rask reaksjon etter UNESCO-vedtak.

Et flertall i FN-organisasjonen UNESCO vedtok fredag 7. juli at Patriarkenes grav og gamlebyen i Hebron er «et palestinsk verdensarv-sted i fare». Tolv stater stemte for og tre stater stemte imot resolusjonen. Seks stater avstod fra å stemme.

Statsminister Benjamin Netanyahu varslet kort tid senere at Israel kommer til å holde tilbake 8 millioner kroner i medlemsbetalingen til FN. Pengene vil Netanyahu overføre til et museum som viser jødenes historiske tilknytning til Hebron og lignende prosjekter.

– Som en reaksjon på UNESCOs historiefornektelse er statsminister Benjamin Netanyahu fast bestemt på å vise hele verden den historiske sannhet og det jødiske folkets dype forbindelse – gjennom tusener av år – til Hebron, skriver statsministerens kontor på Twitter.

– Israel vil ikke gjenoppta samarbeid med UNESCO så lenge de fortsetter med å tjene som et verktøy for politiske angrep i stedet for å være en profesjonell organisasjon, sier utdanningsminister Naftali Bennett.

– UNESCO er forferdelig og antisemittisk, og deres resolusjon er en skandale, sier forsvarsminister Avigdor Lieberman.

I følge Bibelen er Abraham – som jødene regner som sin stamfar – og de fleste av hans nærmeste etterkommere gravlagt i Patriarkenes grav. Etter at muslimene erobret område 2600 år etter at Abraham levde har de gjort gravstedet til en moské – Ibrahimi-moskéen. I over 700 år hadde ingen jøde adgang til gravstedet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart