Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC 2016 fra sitt kontor i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC 2016 fra sitt kontor i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)

Netanyahu flytter 8 millioner kroner fra FN til å vise jødenes historiske tilknytning til Hebron

Rask reaksjon etter UNESCO-vedtak.

Et flertall i FN-organisasjonen UNESCO vedtok fredag 7. juli at Patriarkenes grav og gamlebyen i Hebron er «et palestinsk verdensarv-sted i fare». Tolv stater stemte for og tre stater stemte imot resolusjonen. Seks stater avstod fra å stemme.

Statsminister Benjamin Netanyahu varslet kort tid senere at Israel kommer til å holde tilbake 8 millioner kroner i medlemsbetalingen til FN. Pengene vil Netanyahu overføre til et museum som viser jødenes historiske tilknytning til Hebron og lignende prosjekter.

– Som en reaksjon på UNESCOs historiefornektelse er statsminister Benjamin Netanyahu fast bestemt på å vise hele verden den historiske sannhet og det jødiske folkets dype forbindelse – gjennom tusener av år – til Hebron, skriver statsministerens kontor på Twitter.

– Israel vil ikke gjenoppta samarbeid med UNESCO så lenge de fortsetter med å tjene som et verktøy for politiske angrep i stedet for å være en profesjonell organisasjon, sier utdanningsminister Naftali Bennett.

– UNESCO er forferdelig og antisemittisk, og deres resolusjon er en skandale, sier forsvarsminister Avigdor Lieberman.

I følge Bibelen er Abraham – som jødene regner som sin stamfar – og de fleste av hans nærmeste etterkommere gravlagt i Patriarkenes grav. Etter at muslimene erobret område 2600 år etter at Abraham levde har de gjort gravstedet til en moské – Ibrahimi-moskéen. I over 700 år hadde ingen jøde adgang til gravstedet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart