IDF: Røde Halvmåne tatt på fersken

Palestinske Røde Halvmåne brukte ambulanse til å frakte demonstranter.

Det israelske forsvaret krever svar fra palestinske Røde Halvmåne etter at en av deres ambulanser ble filmet mens den fraktet maskerte demonstranter til en pågående demonstrasjon i Ramallah, skriver avisen Jerusalem Post.

Videoen, distribuert av det israelske forsvaret, viser hvordan maskerte personer går ut av ambulansen før de konfronterer israelske styrker.

– En Røde Halvmåne-ambulanse ble filmet mens den hjalp palestinske bråkmakere i Ramallah under dekke av å gi medisinsk behandling, skriver generalmajor Yoav Mordechai til Den internasjonale Røde Kors-komiteen.

– Vi ser svært alvorlig på dette og krever at hendelsen blir etterforsket. Vi ønsker å bli informert om hva dere finner ut, fortsetter generalmajoren.

Ved å være deltakende i konflikten bryter Røde Halvmåne sitt eget prinsipp om å være nøytral, og ikke ta side i en politisk, religiøs eller etnisk konflikt.

Røde Kors Norge skriver til MIFF på Twitter at de har vært i kontakt med palestinske Røde Halvmåne. De mener påstanden fra det israelske forsvaret er feil. ifølge dem skal skal en kvinne ha forlatt ambulansen etter å ha blitt behandlet for skader. Kvinnen trengte ikke sykehusbehandling, skriver de.

IDF har også anklaget palestinske steinkastere for å bruke ambulanser som skjold. De har publisert flere bilder som viser hvordan palestinere gjemmer seg bak ambulanser mens de kaster stein på israelske styrker.

Etter at USAs president Donald Trump onsdag 6. desember anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad har det vært flere sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden.

Palestinske steinkastere bruker ambulansen som skjold mens de kaster stein på israelske styrker. (Foto: IDF)
Palestinske steinkastere bruker ambulansen som skjold mens de kaster stein på israelske styrker. (Foto: IDF)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart