Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Angivelig voldtektssak ryster Israel

Israelske etterforskere på stedet hvor den grove voldtekten skal ha funnet sted. (Foto: Det israelske politiet)
Palestinsk vaktmester tiltalt for å ha voldtatt en sju år gammel israelsk skolejente.

OPPDATERT: Tiltalen mot palestineren er trukket tilbake på grunn av mangel på bevis. Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan mener politiet ikke har gjort en god nok jobb i å avdekke sakens forhold.

En palestinsk 46-åring fra landsbyen Dir Kadis er tiltalt for å ha kidnappet og voldtatt en sju år gammel israelsk jente. Den tiltalte jobbet med renhold og vedlikehold på en skole på Vestbredden. Her klarte han å etablere kontakt med sjuåringen gjennom å gi henne godteri, skriver Times of Israel.

I tiltalen blir det beskrevet hvordan mannen skal ha tatt jenta med seg til en bygning som var under oppføring i nærheten av skolen. Der skal han ha holdt henne nede med tvang og voldtatt henne før han slapp henne løs igjen. Palestineren er nå tiltalt for grov voldtekt, overfall og kidnapping.

Politiet har tatt ut tiltale mot mannen etter tre måneders etterforskning. Den tiltalte avviser alle anklagene mot ham, men han skal ifølge israelske medier ha feilet på en løgndetektortest. Politiet skal også ha funnet det angivelige åstedet for voldtekten. Her skal 46-åringen ha jobbet i en deltidsstilling.

Den grove saken har rystet Israel. Ifølge offerets forklaring skal ytterligere to personer ha vært involvert i voldtekten. De skal ha holdt henne nede og ledd da den tiltalte voldtok henne. Politiet sier de leter etter flere mistenkte.

– Det er vanskelig, og det er det sikkert for dere også, å ikke tenke på denne forferdelige hendelsen hvor en sju år gammel jente er utsatt for en så syk, umenneskelig og utenkelig handling, fortalte Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan på en minnestund for falne israelske polititjenestemenn.

Erdan mener voldtekten fremstår som nasjonalistisk motivert. Derfor mener han gjerningspersonen også må etterforskes for mulig terrorisme.

– Jeg er ikke i tvil om at han som er tiltalt for denne grusomme handlingen, og dem som hjalp ham, er påvirket av oppvigleriet og hatet som de hver dag absorberer i de palestinske områdene. Uansett hva denne motbydelige voldtektsforbryteren sier om hans motiver og omstendigheter, så må slike hendelser bli etterforsket som nasjonalistisk motiverte, fortalte han videre.

Politiet derimot mener det ikke er spor som tyder på at voldtekten er nasjonalistisk motivert. Familien til den sju år gamle jenta sier de har hyret inn pedagogiske eksperter og gjør forsøk på å rehabilitere henne.

Den tiltalte palestineren begynte å jobbe på skolen like etter nyttår.

Sikkerhetsminister Gilad Erdan støtter en avkriminalisering av cannabisbruk. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Sikkerhetsminister Gilad Erdan mener politiet må etterforske en mulig terrorlink. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart