Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

David M. Friedman, USAs ambassadør i Israel. (Foto: Matty Stern, U.S. Embassy Tel Aviv, flickr)
David M. Friedman, USAs ambassadør i Israel. (Foto: Matty Stern, U.S. Embassy Tel Aviv, flickr)

Friedman: – USAs fredsplan vil ikke innebære krav om å fjerne bosettere

USAs ambassadør til Israel mener tvangsevakuering er oppskriften på katastrofe.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den amerikanske administrasjonens lenge ventede fredsplan vil ikke innebære noe krav om at israelske bosettere skal evakueres fra Vestbredden. Det sier USAs ambassadør til Israel David Friedman.

– Etter å ha sett erfaringene fra evakueringen av Gaza [sommeren 2005], så tror jeg ikke at det er realistisk å kreve at noen – jøder eller arabere – skal bli tvunget til å måtte forlate sine hjem, forklarer ambassadøren.

Friedman kom med uttalelsen i et intervju med den bosetnings-vennlige nyhetssiden Israel National News. Der forteller han videre om hvorfor det ikke er aktuelt for Trump-administrasjonen å kreve at bosettere fjernes.

– Fordi vi tror det er oppskriften på en katastrofe. Det forårsaket nesten en borgerkrig under langt mindre aggressive forhold i Gaza, sammenlignet med hvordan det er i Judea og Samaria, sier ambassadøren i intervjuet.

8000 israelere ble tvangsevakuert fra Gazastripen i 2005, etter en beslutning av daværende statsminister Ariel Sharon. I løpet av en operasjon som varte noen dager var alle israelerne fjernet, men avgjørelsen skapte stor splid innad i Israel. Friedman kaller det «en inhuman prosess» å fjerne bosettere.

På Vestbredden bor rundt 350.000 israelere i bosetninger. I tillegg bor flere hundre tusen i nabolag i Øst-Jerusalem som palestinerne også gjør krav på.

Her kan du se hele intervjuet med den amerikanske ambassadøren:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart