Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Bosetter mistenkes for hatkriminalitet

Flere titalls palestinske biler ble utsatt for hærverk. Politier omtaler det som hatkriminalitet. (Foto: Yatma kommune)
En gruppe ekstreme bosettere har vandalisert flere titalls biler som tilhører palestinere.

Innbyggerne i den palestinske landsbyen Yatma våknet fredag morgen opp til omfattende hærverk. Det er andre gang på bare tre dager at området utsettes for det politiet kaller hatkriminalitet, skriver Times of Israel.

Politiet har iverksatt etterforskning av hendelsen, som skjedde bare åtte kilometer fra den omstridte Yitzhar-bosetningen. Her har mange israelske ekstremister slått seg ned seg i utposter som etter israelsk lov er ulovlige.

En av utpostene ble stengt og delvis rasert av israelske sikkerhetsstyrker. Et telt som sikkerhetsstyrkene hadde satt opp i området ble natt til torsdag satt fyr på. Politiet tror samme person står bak fredagens hærverk. Ekstremister fra utposten skal også ha kastet stein mot israelske soldater i området.

I likhet med onsdagens hatangrep i landsbyen al-Bireh, hvor rundt 30 biler fikk vinduene knust eller dekkene kuttet opp, var det tagget slagord på hebraisk med referanse til utposten som israelske styrker har stengt av.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart