Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, møtte Mahmoud Abbas tirsdag. (Foto: Twitter)
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, i møte med Mahmoud Abbas i mars 2017. (Foto: Twitter)

– Ikke ulovlig å hevde israelsk lov på Vestbredden

- Det er ikke palestinsk land, det er omstridt land, og den eneste måten å løse det på er dersom de to partene kan forhandle fram en løsning, skriver Jason Greenblatt.

Jason Greenblatt, tidligere utsending for Trump-administrasjonen til Midtøsten, kom søndag 14. juni med et innspill i debatten om en mulig israelsk annektering av deler av Vestbredden.

– Å hevde israelsk suverenitet over de områdene man planlegger vil ikke være en ulovlig erobring av land, skriver Greenblatt.

– Jeg er også sterkt uenig i bruken av uttrykket «palestinsk land». Det er ikke palestinsk land. Det er land som er omstridt, og den eneste måten å løse det på er dersom partene kan forhandle fram en løsning på konflikten i direkte forhandlinger. Men det har vist seg ikke å bli noe av. Det er en av hovedgrunnene til at vi utformet visjonen for fred på måten vi gjorde, fortsetter han.

Greenblatt sier Trump-planen nekter det palestinske lederskapet i Ramallah å ha vetorett på hva som skjer med landet og israelerne som bor der. «Men for å beskytte palestinerne ga vi dem en lang periode – fire år – til å få sitt hus i orden slik at de kan få de mange fordeler som er skissert i fredsvisjonen.»

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart