Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

30 pågrepet etter dette bildet

Studenter fra Birzeit-universitet utenfor det ødelagte huset til den palestinske terroristen Muntasir Shalabi. Ikke lenge etter at dette bildet ble tatt ble flere av studentene pågrepet av israelske styrker for terroraktiviteter. (Foto: Privat)
Skal ha arrangert ulovlige aktiviteter for terrorgruppen Hamas.

Det israelske forsvaret sier de arresterte flere titalls Hamas-aktivister etter at de hadde avlagt et besøk til landsbyen på Vestbredden til en palestinsk mann anklaget for å ha drept en israelsk student, skriver Times of Israel.

I en felles operasjon med Grensepolitiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet stanset sikkerhetsstyrkene to busser med palestinske universitetsstudenter, da de var på vei ut av landsbyen Turmus Ayya. Studentene som ble tatt i arrest hadde besøkt det ødelagte hjemmet til terroristen Montasir Shalabi. Hjemmet hans ble uken før revet av det israelske forsvaret, en politikk overfor terrorister for å avskrekke andre fra fremtidige terrorangrep.

De mistenkte er en del av Hamas sin studentfraksjon på Birzeit-universitet. Det israelske forsvaret sier at noen av de arresterte aktivistene var direkte involvert i terroraktiviteter, som inkluderer pengeoverføringer, oppvigleri og organisering av ulovlige Hamas-aktiviteter på Vestbredden.

IDF spesifiserer ikke hvor mange som ble arrestert, men ifølge israelske medier ble rundt halvparten av de 60 studentene ombord bussene tatt inn til avhør. I en invitasjon til arrangementet på sosiale medier står det:

«Studentfraksjonen til Hamas ved Birzeit-universitet inviterer deg til å besøke familien til den heroiske fangen Montasir Shalabi, som utførte et heroisk angrep».

Shalabi er siktet for drapet på den 19 år gamle israelske studenten Yehuda Guetta ved Tapuah-krysset på Vestbredden 2. mai. Også to andre israelske tenåringer ble skadet i skyteangrepet, en av dem ble alvorlig skadet.

Den 44 år gamle palestineren ble pågrepet etter tre dager på rømmen, bare en time etter at Guetta døde på sykehus som følge av skyteskaden.

Yehuda Guetta (19 år) ble skutt og drept av en palestinsk terrorist. Studentorganisasjonen til Hamas hyller drapsmannen.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart