Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Josefs grav vandalisert for andre gang

Det er store skader både på innsiden og utsiden av Josefs grav, her fotografert 10. april 2022. (Foto: Flash90)
En palestinsk mobb angrep og ødela deler av den jødiske helligdommen utenfor Nablus. Mandag ble to religiøse jøder som forsøkte å be på stedet skutt.

Natt til søndag 10. april angrep en stor gruppe palestinere den jødiske helligdommen Josefs grav i utkanten av Nablus på Vestbredden. Det religiøse landemerket ble satt fyr på og delvis ødelagt. Mandag morgen ble det hellige stedet igjen utsatt for vandalisme, skriver Jerusalem Post.

Josefs grav ligger i de palestinske selvstyreområdene og i henhold til Oslo-avtalen er det de palestinske selvstyremyndighetene som har ansvaret med å ivareta stedet hvor Jakobs sønn Josef ligger gravlagt ifølge jødisk tradisjon.

Mandag morgen ble også to ultraortodokse jøder skutt mens de forsøkte å ta seg frem til Josefs grav for å be. De skal ha dratt til stedet uten at det var koordinert med det israelske forsvaret. En av de religiøse jødene ble moderat skadet og den andre lettere skadet i skytingen. Israelske soldater fikk fraktet dem til sykehus. Angriperne forsvant fra stedet.

– Først så vi en barbarisk IS-lignende ødeleggelse av det hellige stedet Josefs grav og i dag var det en kaldblodig skyting av jøder som kom for å be der, sier Yossi Dagan, leder av det regionale rådet i Samaria.

Josefs grav har flere ganger vært utsatt for hærverk og vandalisme. Det israelske forsvaret organiserer tidvis turer til helligdommen, spesielt på natten, for å sikre at jøder kan besøke stedet trygt.

Her kan man se hvordan helligdommen blir ødelagt:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart