Florida-guvernør Ron DeSantis under en tale i Arizona 14. august 2022. (Foto: Gage Skidmore/Flickr)

– Judea og Samaria er ikke okkupert

Den populære Florida-guvernøren Ron DeSantis er en potensiell fremtidig amerikansk president.

Under konferansen Republican Jewish Coalition i Las Vegas sa guvernør Ron De Santis fra Florida at Judea og Samaria (Vestbredden) «ikke er okkupert territorium», men «omstridte områder» som er det historiske hjemlandet til det jødiske folk, skriver nettavisen Times of Israel.

Guvernøren i Florida fortalte forsamlingen av republikanske jøder at han ledet den største handelsdelegasjonen fra Florida noen gang til Israel.

– Vi var de første folkevalgte fra statene som holdt offentlige arrangementer i Judea og Samaria. Vi kjenner til historien. Vi vet at det er tusenvis av år med forbindelse til det jødiske folk, sa DeSantis.

Offisiell amerikansk politikk er at området regnes som okkupert.

– Jeg bryr meg ikke om hva Utenriksdepartementet sier. Dette er ikke okkupert territorium, det er omstridt territorium. Du må kjenne til historien, sa DeSantis til applaus fra tilhørerne.

DeSantis er en populær Republikansk politiker og mange tror han kan komme til å stille som kandidat til presidentvalget i 2024. Foreløpig er det bare tidligere president Donald Trump som har kunngjort sitt kandidatur for Republikanerne. Han talte også til forsamlingen, men bare via videolink og fikk ikke like god taletid som DeSantis.

Også flere andre fremtredende republikanske politikere var til stede på konferansen, som tidligere utenriksminister Mike Pompeo, tidligere FN-ambassadør Nikki Haley og flere andre republikanske guvernører. RJC-konferansen er ofte det første stoppestedet for republikanske politikere som har ambisjoner om å stille til presidentvalget.

I sin tale til konferansen fremhevet DeSantis sin støtte til det jødiske miljøet og viste til en overveldende seier i guvernørvalget 8. november.

– Vi fikk den høyeste andelen av jødiske stemmer som noen republikansk kandidat har fått i Floridas historie. Det er mange grunner til det. Hvis du ser på alt vi har gjort så handlet det ikke bare om jødiske spørsmål, men hvis du ser på hva vi har gjort når det kommer til Israel og støtte det jødiske miljøet så er det helt uten sidestykke, sa DeSantis.

Selv om Republican Jewish Coalition er en viktig konferanse for Republikanerne er det et klart flertall av amerikanske jøder som stemmer på Demokratene. Bare rundt en av fire amerikanske jøder identifiserer seg med Republikanerne og lener i den retningen politisk.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart