Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israelsk tenåring bortført fra sykehuset av militante palestinere

18 år gamle Tiran Fero ble bortført fra sykehuset i Jenin etter en alvorlig bilulykke. (Foto: Privat)
Tiran Fero (18) havnet på sykehus i Jenin etter en alvorlig bilulykke. Familien sier tenåringen ble bortført fra sykesengen rett foran øynene på dem.

En israelsk tenåring som ble alvorlig skadet i en bilulykke i byen Jenin på Vestbredden ble bortført av væpnede militante palestinere inne på sykehuset. Det opplyser det israelske forsvaret, ifølge Jerusalem Post.

18 år gamle Tiran Fero tilhører den drusiske minoriteten i Israel. Han ble kritisk skadet i ulykken, mens en venn av ham ble alvorlig skadet.

Siden tilstanden for Fero var kritisk ble han fraktet til det nærmeste sykehuset, som var det palestinske sykehuset i Jenin. Hans venn ble derimot fraktet til et kontrollpunkt hvor det befant seg israelske soldater og så fraktet videre av forsvaret til et israelsk sykehus.

Ifølge det israelske forsvaret og rapporter i palestinske medier døde Fero på sykehuset, før hans lik ble bortført av uidentifiserte menn.

Men familien til tenåringen sier at 18-åringen fortsatt var i live, hadde puls og var tilkoblet respirator da han ble bortført fra sykehuset. De sier rundt 20 væpnede menn kom inn med maskingevær, skjøt i luften og bortførte tenåringen fra sykesengen rett foran øynene på dem.

– De koblet ham fra maskinene og kastet ham inn i en bil, sier familien.

Ifølge avisen Ha’aretz blir liket av tenåringen nå holdt i en flyktningeleir i Jenin. En palestinsk tjenestemann sier til avisen at de tror Fero ble bortført fordi noen trodde han var en soldat. Men Fero tjenstegjorde ikke i forsvaret. Han var skoleelev i en drusisk by nord i Israel.

– Han er bare en liten gutt, han er ingen soldat. Han er ikke engang ferdig med skolen, sier familien, som mener de palestinske selvstyremyndighetene er ansvarlig for hendelsen.

Både israelske og palestinske myndigheter er involvert i arbeidet med å få returnert liket av Feros til hans familie. Mennene som har bortført liket krever angivelig at fengslede palestinere blir løslatt fra fengsel.

Eddie Pero, onkelen til den bortførte 18-åringen, i intervju med israelske medier. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart