NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

18 år gamle Tiran Fero ble bortført fra sykehuset i Jenin etter en alvorlig bilulykke. (Foto: Privat)

Israelsk tenåring bortført fra sykehuset av militante palestinere

Tiran Fero (18) havnet på sykehus i Jenin etter en alvorlig bilulykke. Familien sier tenåringen ble bortført fra sykesengen rett foran øynene på dem.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En israelsk tenåring som ble alvorlig skadet i en bilulykke i byen Jenin på Vestbredden ble bortført av væpnede militante palestinere inne på sykehuset. Det opplyser det israelske forsvaret, ifølge Jerusalem Post.

18 år gamle Tiran Fero tilhører den drusiske minoriteten i Israel. Han ble kritisk skadet i ulykken, mens en venn av ham ble alvorlig skadet.

Siden tilstanden for Fero var kritisk ble han fraktet til det nærmeste sykehuset, som var det palestinske sykehuset i Jenin. Hans venn ble derimot fraktet til et kontrollpunkt hvor det befant seg israelske soldater og så fraktet videre av forsvaret til et israelsk sykehus.

Ifølge det israelske forsvaret og rapporter i palestinske medier døde Fero på sykehuset, før hans lik ble bortført av uidentifiserte menn.

Men familien til tenåringen sier at 18-åringen fortsatt var i live, hadde puls og var tilkoblet respirator da han ble bortført fra sykehuset. De sier rundt 20 væpnede menn kom inn med maskingevær, skjøt i luften og bortførte tenåringen fra sykesengen rett foran øynene på dem.

– De koblet ham fra maskinene og kastet ham inn i en bil, sier familien.

Ifølge avisen Ha’aretz blir liket av tenåringen nå holdt i en flyktningeleir i Jenin. En palestinsk tjenestemann sier til avisen at de tror Fero ble bortført fordi noen trodde han var en soldat. Men Fero tjenstegjorde ikke i forsvaret. Han var skoleelev i en drusisk by nord i Israel.

– Han er bare en liten gutt, han er ingen soldat. Han er ikke engang ferdig med skolen, sier familien, som mener de palestinske selvstyremyndighetene er ansvarlig for hendelsen.

Både israelske og palestinske myndigheter er involvert i arbeidet med å få returnert liket av Feros til hans familie. Mennene som har bortført liket krever angivelig at fengslede palestinere blir løslatt fra fengsel.

Eddie Pero, onkelen til den bortførte 18-åringen, i intervju med israelske medier. (Foto: Flash90)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart