Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil tillate mer bygging i bosetninger

Bygging av en ny bolig i bosetningen Kiryat Netafim på Vestbredden i juni 2022. (Foto: Flash90)
I første omgang er det snakk om å bygge 1000 boliger, mens 3500 skal godkjennes senere.

Det er ventet at Israel vil godkjenne byggingen av 4500 nye boliger i jødiske bosetninger på Vestbredden i løpet av de kommende ukene. Det er snakk om en endelig godkjenning av 1000 boliger, med planer om å godkjenne ytterligere 3500 boliger senere, skriver Times of Israel.

Ifølge kringkasteren Kan ligger de fleste boligene som vil få en endelig godkjenningen i bosetningen Givat Ze’ev i nærheten av Jerusalem. Her er det snakk om 500 nye boliger. I tillegg godkjennes det over 500 boliger til sammen i de to bosetningene Elkana og Revava nord på Vestbredden.

Planer for tusenvis av flere boliger i Givat Ze’ev, Ma’ale Adumim, Kiryat Arba, Beitar Illit og flere andre bosetninger skal også fremmes. Totalt er det snakk om 4570 nye boenheter. Ifølge Kan har den israelske regjeringen varslet USA om planene. Utbyggingen må først godkjennes av en komite for utbygging i det israelske forsvarsdepartementet.

De nye planene kommer etter at statsminister Benjamin Netanyahu utsatte det kontroversielle bosetningsprosjektet E1 etter press fra blant andre USA. At man nå går videre med planer om å godkjenne tusenvis av nye hjem i andre bosetninger ser ut til å være et forsøk på å berolige Netanyahus koalisjonspartnere, som var skuffet over beslutningen.

Bosettere er en viktig del av velgerskaren til flere partier i koalisjonen.

Blir planene godkjent er det andre gang at forsvarsdepartementet godkjenner utvidelse av bosetninger siden Netanyahu-regjeringen trådte i kraft 29. desember i fjor. Den gangen ga de grønt lys til planer om 10.000 nye boliger.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart