Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– 50.000 palestinere tar seg ulovlig inn i Israel hver dag

En del av den israelske sikkerhetsbarrieren på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
En del av den israelske sikkerhetsbarrieren på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Israels forsvarssjef Gadi Eisenkot mener dette problemet forsterker terrorfaren. Derfor tar han til orde for å ferdigstille sikkerhetsbarrieren mellom Israel og de palestinsk-kontrollerte områdene.

Ifølge Eisenkot kommer mellom 50.000 og 60.000 palestinere fra Vestbredden til Israel uten innreisetillatelse hver dag. Dette er hovedsakelig mulig fordi sikkerhetsbarrieren på Vestbredden ikke er blitt fullt utbygd. Svært få av dem som kommer ulovlig inn i Israel, blir tatt. Bare om lag 4.300 palestinere blir årlig arrestert for opphold i Israel uten innvilget tillatelse.

Eisenkot mener problemet utgjør en sikkerhetstrussel. Han viser til at 44 prosent av terrorangrepene som er blitt begått det siste året, er begått av gjerningspersoner fra Vestbredden som tok seg ulovlig inn i Israel. Ved å få kontroll med den ulovlige trafikken mellom Israel og de palestinske selvstyreområdene, tror han terrortrusselen vil avta kraftig.

100.000 palestinere fra Vestbredden reiser daglig inn i Israel med innreisetillatelse. Ingen av disse har vært involvert i den siste tidens terrorbølge, ifølge Eisenkot.

 

Åpent område sør for Jerusalem

Tirsdag la han fram denne argumentasjonen under et komitémøte i Knesset, skriver blant andre Times of Israel og Jerusalem Post. Der tok han til orde for å ferdigstille sikkerhetsbarrieren langs de siste 100 kilometerne av linjen som fortsatt står uten gjerde, mur eller annen form for sperring. En strekning uten barriere i bosetningsblokken Gush Etzion, like sør for Jerusalem, er særlig sårbar. Forsvarssjefen anslår at det ville koste 520 millioner kroner å ferdigstille barrieren langs denne strekningen.

Han tok i tillegg til orde for å forbedre prosedyrene for anskaffelse av lovlig oppholdstillatelse og sterkere straffer for israelske selskaper som ansetter palestinske arbeidere uten lovlig opphold.

– Vi må skape en balanse mellom våre økonomiske behov, palestinernes behov og våre sikkerhetshensyn, sa Eisenkot i Knesset.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart