Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Den israelske valutaen shekel. (Foto: Brandon Keepers)
Den israelske valutaen shekel. (Foto: Brandon Keepers)

Riksrevisor vil granske budsjettsmell

Underskuddet i statsbudsjettet var på 60 milliarder kroner i 2012. Riksrevisor Yosef Shapira skal nå etterforske hvordan dette var mulig.

Etter dager med offentlige demonstrasjoner og trusler fra fagbevegelsen om generalstreik, vedtok regjeringen statsbudsjettet for de to neste årene mandag. 20 ministere stemte for, mens miljøvernminister Amir Peretz stemte imot, informerer Times of Israel.

Fjorårets budsjettsmell på omkring 60 milliarder kroner skal delvis spares inn og delvis betales ved hjelp av statens økonomiske reserver de neste to årene. Bare i år vil budsjettet kuttes med 15 milliarder i forhold til i fjor.

Israelske medier og deler av opposisjonen har gitt valget på nyåret skylden for det kraftige underskuddet og mener den forrige regjeringen unngikk å snakke om det før valglokalene var stengt. De enorme summene, som utgjør 7-8 prosent av et israelsk statsbudsjett, har fått riksrevisor Yosef Shapira til å reagere.

Shapira ønsker å etterforske hvordan det er mulig å oppnå et så stort underskudd. Ikke bare vil han se på den byråkratiske og tekniske prosessen ved finansdepartementet, men beslutningene som ble tatt av Israels folkevalgte. Det betyr at også statsminister Benjamin Netanyahu og hans gode venn og daværende finansminister Yuval Steinitz kan bli gransket.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart