Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

november 15, 2012

Skjermdump fra NRK Dagsrevyen onsdag 14. november 2012. Innslaget inneholdt dessverre flere feil og mangler, men avdekket til slutt intensjonen til Hamas-bevegelsen i disse demonstrantenes kamprop.

Dårlig og bra fra NRK Dagsrevyen

Gårsdagens innslag om konflikten mellom Israel og Hamas hadde åpenbare feil og mangler, men kveldens bredere omtale på NRK Dagsrevyen var betydelig bedre. Hittil er inntrykket at den norske medier i større grad enn tidligere gir plass til israelske perspektiver.

Utenriksminister Espen Barth Eide. (Skjermdump fra TV2)

– Det er rett og viktig at Israel forsvarer seg

Espen Barth Eide er svært tydelig i sin støtte til Israels forsvarsoperasjoner på Gaza-stripen. – Det må ikke være noen tvil om at ethvert land som er angrepet på den måten som Israel er blitt vil måtte reagere på det, sier utenriksministeren til TV2.

Skjermdump fra israelsk tv som viser skadene på boligen i Kiryat Malakhi.

Tre israelere drept i rakettangrep

Israel er angrepet med over 45 raketter siden midnatt, og rakettregnet fortsetter uavbrutt. I Kiryat Malachi ble to israelske kvinner og en mann drept av en rakett som eksploderte i deres bolig. En åtte måneder gammel baby ble kritisk skadet.

Israelske Apache-helikoptre på øvelse i Hellas. (Illustrasjon: IAF)

Braksuksess av luftstyrkene – så hva skjer nå?

Luftforsvarets aksjoner på Gaza det siste døgnet har vært ekstremt vellykkede, mener Mitch Ginsburg i Times of Israel. Han tror Hamas er så ydmyket at de aldri vil akseptere en våpenhvile nå.

Illustrasjon: Skjermdump fra Ha'aretz

Bakgrunn om Ahmed Jabari

Ahmed Jabari som ble drept i en målrettet likvidasjon onsdag var en av de mektigste menn i Hamas og hadde en lang karriere i organisasjonen.

0

Your Cart