Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Regjeringen får full støtte fra opposisjonen for tiltak mot trusselen fra Gaza

Illustrasjon: Abir Sultan, IDF
Illustrasjon: Abir Sultan, IDF
Lederne i Kadima, Arbeiderpartiet og Yesh Atid gir alle full støtte til regjeringens beslutning om å ramme Hamas-ledere og sette trusselen fra de langtrekkende rakettene på Gaza-stripen ut av spill. Egypt kaller hjem sin ambassadør fra Tel Aviv.

Alle skoler innenfor 40 kilometer fra grensen mot Gaza er varslet stengt torsdag, melder Jerusalem Post. Dette gjelder også i byer som Ashdod, Ashkelon og Beersheba. Åtte palestinere er drept i ulike israelske luftaksjoner for å ramme terroristenes infrastruktur på Gaza-stripen.

Den israelske regjeringen har bestemt, på grunn av den nåværende krigstilstanden med Hamas, at IDF skal få kalle inn reservestyrker etter behov.

– IDF er forberedt på å utvide operasjonen dersom det er nødvendig. Vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for å beskytte våre innbyggere, forklarer statsminister Benjamin Netanyahu.

En regjeringskilde sa onsdag at hæren har planer om nettopp dette: «Å kalle inn reservestyrker og gjennomføre en bakkeoperasjon på Gaza-stripen«.

Stor støtte i opposisjonen
Det målrettede drapet på Hamas’ militære sjef, Ahmed Jabari, og luftaksjonen mot de farligste rakettbatteriene på Gaza-stripen, får sterk støtte i den politiske opposisjonen i Israel.

Knessets største parti, Kadima, er av den oppfatning at regjeringens beslutninger har vært riktige i denne saken.

– Dette styrker hendene til innbyggerne i sør, til IDF-soldater og sikkerhetsagenter, sa partileder Shaul Mofaz.

Shelly Yachimovich (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Shelly Yachimovich (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)

Arbeiderpartiets leder, Shelly Yachimovich, er vanligvis uenig med Netanyahu i det meste. Men i den vanskelige tiden Israel står overfor, viser hun sin støtte til statsministeren. Jabari var en «erketerrorist» og «Israel står samlet i kampen mot terroren», understreket hun onsdag.

Raketter tvinger fram respons
Den samme holdningen hadde Yesh Atid-leder Yair Lapid, som mener drapet var rettferdig.

– Ikke noe land i verden ville gå med på å forholde seg tause, når stadig flere raketter rammer sine innbyggere, sier Lapid.

Både Tzipi Livni og Ehud Olmert, begge Kadima-avhoppere som vurderer å returnere til politikken, støtter regjeringens beslutning.

Egypt kaller hjem ambassadør
De islamistiske myndighetene i Egypt mener Israels regjering «framprovoserte» krig med Hamas, for å sikre Netanyahu en valgseier i januar. Derfor har de valgt å kalle tilbake ambassadør Yasser Ridha fra Tel Aviv.

President Mohamed Morsi har også satt i gang samtaler mellom medlemslandene i FNs sikkerhetsråd, for å drøfte et hastemøte om situasjonen på Gaza-stripen. Israel og PA arbeider nå begge med å få rådet til å fordømme motparten, skriver Times of Israel. Men enhver fordømmelse av Israels selvforsvar i et resolusjonsforslag, vil bli stemt ned av USAs vetorett.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart