Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

november 20, 2012

Skjermdump fra ynetnews.com.

Rakettangrepene fra Gaza fortsetter med full styrke

Israel er angrepet med minst 150 raketter tirsdag. I Rishon Lezion ble det personskader da en rakett traff en boligblokk. Også i Ashkelon er flere israelere skadet. En 18-årig vernepliktig soldat ble drept i et granatangrep i Eshkol-området.

Skjermdump fra Dagbladet.no og to av kommentarene i Facebook-samtalen.

Veien fra Hamas til Hamar er kort

«Skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere [jødene] litt mer,» skrev et tidligere AUF-medlem i Hamar på Facebook. Men hvorfor blir alle så sjokkerte? Han uttrykker jo bare den religiøse lengselen til Hamas-bevegelsen, som norske myndigheter, arbeiderbevegelsen og andre norske organisasjoner stadig har kontakt med.

En Hamas-politistasjon i Gaza by, som ble rammet av IDF under Den første Gaza-krigen i 2008/2009. (Foto: Kim Elliot)

Hvorfor angrep Israel fjernsynsantenne?

Israel har angrepet en rekke mål på Gaza-stripen som Geneve-konvensjonen i utgangspunktet beskriver som ikke-militære. Men dersom fienden bruker disse bygningene i militært øyemed, blir de likevel regnet som legitime mål.

Ambassadebygningen til USAs ambassade i Tel Aviv. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)

Vakt ved USAs ambassade angrepet

En sikkerhetsvakt ved den amerikanske ambassaden i Tel Aviv fikk lettere skader i foten tirsdag, da han ble angrepet med øks og kniv av en 41 år gammel israeler. Angrepet skal ikke ha vært politisk motivert.

Canada viker heller ikke denne gang en tomme i støtten til sin venn i nød, Israel. (Foto: Chris Barker)

Canada har igjen vist sterk støtte

Israels «bestevenn» i den diplomatiske verden, Canadas konservative regjering, har også under Operasjon Forsvarssøyle vist uforbeholden støtte til Jerusalems forsvarspolitikk.

Velkommen til støttemarkering som Med Israel for fred arrangerer.

Vis din støtte til Israel i Oslo!

Lørdag kl. 15-16 arrangerer Med Israel for fred støttemarkering for Israel ved den israelske ambassaden i Parkveien i Oslo. Et stort politioppbud vil være til stede for å gi sikkerhet. Les om talerne, parolene og få med deg viktige anvisninger ved å klikke deg inn på denne artikkelen.

USAs president Barack Obama involverer nå administrasjonen i arbeidet med å få på plass en våpenhvile mellom Israel og Hamas. (Foto: LJL Photo)

USA vil arbeide for våpenhvileavtale

Våpenhvileforhandlingene med Egypt i meklerrollen har ikke gitt et gjennombrudd. Nå kommer amerikanerne på banen for å presse på for en løsning.

En video fra IDF viser hvordan et luftangrep mot en bygning blir avbrutt fordi to personer går forbi på veien.

Videoer du må se og dele

Hvordan er det å leve under konstant trussel av raketter? Hva gjør de israelske forsvarsstyrkene for å unngå å ramme sivile på Gaza-stripen? Her er videoer du må se og dele.

0

Your Cart