Ambassadebygningen til USAs ambassade i Tel Aviv. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
USAs ambassade i Tel Aviv. (Foto: Den amerikanske ambassaden)

Vakt ved USAs ambassade angrepet

En sikkerhetsvakt ved den amerikanske ambassaden i Tel Aviv fikk lettere skader i foten tirsdag, da han ble angrepet med øks og kniv av en 41 år gammel israeler. Angrepet skal ikke ha vært politisk motivert.

Andre vakter skjøt varselskudd i luften for å stanse overgriperen, før han ble arrestert, melder Yedioth Aharonoth.

41-åringen fra Bat Yam sitter for øyeblikket i avhør hos politiet i Tel Aviv. Talsmann Micky Rosenberg sier at motivene bak handlingen fortsatt er ukjent, men det ser ikke ut til å ha vært politisk motivasjon.

Britisk-israelske Alicia Zur-Szpiro var vitne til hendelsen.

– Jeg hørte stemmer og skriking. Da så jeg opp på det jeg trodde var skyteren. Det så ut som at han hadde et våpen i hånden, der han stod bak ambassaden med 6-7 av vaktene. Jeg hørte også ordene «ikke skyt!» på engelsk. Innen sekunder hørte en skudd bli avfyrt. Etter det gikk vaktene inn for å legge ham i bakken, sier hun til Ha’aretz.

I en pressemelding sier ambassaden at hendelsen er «under kontroll». Senere i dag kommer USAs utenriksminister Hillary Clinton på statsbesøk til Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart