Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

desember 19, 2012

Det britiske parlamentsmedlemmet Sajid Javid. (Foto: Det konservative partiet i Storbritannia)

– Jeg kunne bare valgt å bo i Israel

Sajid Javid er født som britisk muslim, er parlamentsmedlem for Toryene og medlem av «Konservative venner av Israel». Dersom han måtte velge et Midtøsten-land å bo i, ville han valgt Israel. Kun der ville vi opplevd frihet, sier han.

Ni anti-israelske resolusjoner på én dag i Generalforsamlingen

FNs generalforsamling vedtok 18. desember ni anti-israelske resolusjoner, men sier ingenting om massakrene fra myndighetene i nabolandet Syria. Den pågående sesjonen av generalforsamlingen har vedtatt 22 resolusjoner mot Israel, 4 mot alle andre land i verden til sammen.

Amnon Lipkin-Shahak fra tiden som forsvarssjef. (Foto: IDF)

Lipkin-Shahak døde av kreft

Den tidligere israelske forsvarssjefen Amnon Lipkin-Shahak døde onsdag etter lang tids kamp mot kreft. Han ble 68 år gammel.

De blå områdene på kartet viser de viktigste områdene som ligger på vestsiden av sikkerhetsbarrieren på Vestbredden. Et flertall av jødene i Israel støtter fremdeles en grensedragning etter omtrent det samme kartet som Ehud Olmert la fram for Mahmoud Abbas høsten 2008. Abbas forkastet tilbud, selv om det ble tilbudt erstatningsområder (merket rødt) fra israelsk territorium.

Israelere foretrekker fortsatt to stater for to folk

Alle de mislykkede fredsforhandlingene de siste 20 årene til tross – de fleste israelske jøder mener opprettelse av en palestinsk stat i løpet av de neste 20 årene er den beste løsningen for å bevare deres egen stat.

Den historiske Gamlebyen i Jerusalem ligger plassert øst i byen og er et diplomatisk minefelt i fredsforhandlinger mellom Israel og palestinerne. (Illustrasjon: Brian Negin)

Boligbygging i Øst-Jerusalem godkjent

Innenriksdepartementet godkjente tirsdag 1.500 nye boliger i Øst-Jerusalems bydel Ramat Shlomo. Denne uken vil 4.000 andre boliger på andre siden av Den grønne linjen bli godkjent.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Michael Thaidigsmann)

Liebermans linje som utenriksminister

Som utenriksminister satset Avigdor Lieberman på å knytte sterkere bånd til øst-europeiske land. Denne strategien var ganske vellykket, mener Alon Liel, tidligere israelsk topp-diplomat.

0

Your Cart