Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelere foretrekker fortsatt to stater for to folk

De blå områdene på kartet viser de viktigste områdene som ligger på vestsiden av sikkerhetsbarrieren på Vestbredden. Et flertall av jødene i Israel støtter fremdeles en grensedragning etter omtrent det samme kartet som Ehud Olmert la fram for Mahmoud Abbas høsten 2008. Abbas forkastet tilbud, selv om det ble tilbudt erstatningsområder (merket rødt) fra israelsk territorium.
De blå områdene på kartet viser de viktigste områdene som ligger på vestsiden av sikkerhetsbarrieren på Vestbredden. Et flertall av jødene i Israel støtter fremdeles en grensedragning etter omtrent det samme kartet som Ehud Olmert la fram for Mahmoud Abbas høsten 2008. Abbas forkastet tilbud, selv om det ble tilbudt erstatningsområder (merket rødt) fra israelsk territorium.
Alle de mislykkede fredsforhandlingene de siste 20 årene til tross - de fleste israelske jøder mener opprettelse av en palestinsk stat i løpet av de neste 20 årene er den beste løsningen for å bevare deres egen stat.

Ifølge undersøkelsen fra Smith Research og Jerusalem Post foretrekker 58 prosent av den israelske befolkningen en tostatsløsning, der et jødisk og demokratisk Israel ligger side om side med en demilitarisert palestinsk stat, med sikkerhetsbarrieren på Vestbredden som utgangspunkt for grensen. I tillegg støtter 62 prosent prinsippet om «to stater for to folk».

Det er et ganske tydelig aldersskille, i forhold til hvor mye tro en har på en slik tostatsløsning. 69 prosent av de over 50, 63 prosent blant dem mellom 30-49 og 42 prosent blant dem mellom 18 og 29 støtter opprettelsen en palestinsk stat ved siden av Israel. Støtten for å annektere Vestbredden uten å gi fulle rettigheter til palestinerne varierer fra 7 prosent blant de eldste til 25 prosent blant de yngste.

Troen på en løsning med to stater for to folk på kort sikt er svært lav. Det kan en tolke ut av at fredsspørsmålet er et av de lavest prioriterte sakene for israelerne i 2012. En «prioritetsindeks» fra Israel Democracy Institute gir saken 14,7 av 100 poeng, mens den i 1969 var på 56,8.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart