Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

april 29, 2014

En video som hyller drap på israelske soldater ble sendt på Hamas sin tv-kanal samme dag som de inngikk avtale om å gå i palestinsk samlingsregjering med Fatah. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube.)

– Hamas vil fortsette å kidnappe israelske soldater

Det uttalte Hamas-leder Ismail Haniyeh i et avisintervju 15. april, samtidig som han fortalte om den nært forestående avtalen om å gå i palestinsk samlingsregjering sammen med Fatah. Samme dag som avtalen ble inngått, viste Hamas sin tv-kanal en video som hyllet drap på israelske soldater.

Den amerikanske kongressbygningen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)

USA vil stanse bistanden til palestinerne

Dersom de palestinske selvstyremyndighetene får en regjering der Hamas medvirker, og Hamas ikke forandrer seg, vil det kunne koste dem milliarder av amerikanske bistandsdollar.

Antisemittiske holdninger kommer til uttrykk i økende grad i Europa. (Illustrasjonsfoto: CC BY zeeweez / Flickr.com.)

Antisemittiske holdninger utbres i Europa

En ny undersøkelse fra universitetet i Tel Aviv sier at antisemittiske holdninger er i ferd med å infiltrere mainstream miljøer i Europa, og at antisemittiske hendelser har blitt et dagligdags fenomen.

Fatah-leder Mahmoud Abbas og Hamas-leder Ismail Haniyeh i møte, med emiren av Quatar i midten. (Foto: Skjermdump fra Al-Jazeera / Youtube.)

– Hamas vil aldri anerkjenne Israel

Etter at Abbas erklærte at en ny Hamas-støttet palestinsk regjering ville anerkjenne Israels rett til å eksistere, fikk talsmenn fra Hamas det travelt med å benekte at de har forandret standpunkt.

0

Your Cart