Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

1 av 3 nordmenn sier Israels handlinger gir dem et dårligere inntrykk av jøder

Nordmenn lar, mer enn andre europeere, sin holdning til jøder bli påvirket av handlinger gjennomført av staten Israel. Ingen andre forklarer oftere vold mot jøder i eget land med anti-israelske holdninger.

Den amerikanske organisasjonen Anti-Defamation League la 20. mars fram oppsiktsvekkende tall fra en meningsmåling gjennomført i ti europeiske land.

Er din holdning til jøder påvirket av handlinger gjennomført av staten Israel? lød ett av spørsmålene. Her svarer 39 prosent av nordmenn ja. Frankrike skiller seg ut i positiv retning, hvor kun 12 prosent svarer ja. Ellers ligger gjennomsnittet på 28 prosent blant deltakerne i målingen. (Se graf i topp av artikkelen.)

Det ble gitt et oppfølgingsspørsmål til dem som svarte ja: Er din holding til jøder forbedret eller forverret?

Her svarer 78 prosent av nordmenn «forverret», kun slått av Ungarn og Nederland. Til sammen er det dermed 30,42 prosent av nordmenn som mener Israels handlinger gir dem forverret inntrykk av jøder.

Det er i svarene på det neste spørsmålet at nordmenn virkelig skiller seg ut. Vi hevder i mye større grad enn andre europeere at vold mot jøder i eget land kommer som et resultat av anti-israelske holdninger og ikke anti-jødiske holdninger. 56 prosent mener vold mot jøder i Norge skyldes anti-israelske holdninger, kun 19 prosent mener det skyldes anti-jødiske holdinger.

Slik svarte andre europeere på følgende spørsmål: Er volden som blir rettet mot jøder i ditt land et resultat av anti-jødiske holdninger eller anti-Israel holdninger?

Tallene er oppsiktsvekkende, og bør vekke politikere og journalister som urettferdig og hemningsløst øser ut kritikk og fordømmelser av Israel. I kjølvannet av deres kampanje, som skaper et falskt bilde av Israel, kan det komme aksjoner som blir minst like blodig for norske jøder som det redselsfulle angrepet i Frankrike tidligere denne uken.

 

Avslører antisemittisme

Mandag 19. mars kom det sjokkmelding fra Frankrike. En 30 år gammel lærer og tre små barn ble skutt og drept på kort hold utenfor en jødisk skole. Først ble det meldt at nynazister kunne stå bak angrepet, men når denne artikkelen blir publisert på ettermiddagen onsdag 20. mars, har politiet omringet boligen til en fransk islamist. Mohamed Merah har blitt radikalisert under reiser til Pakistan og Afghanistan, sier Frankrikes innenriksminister.

Det er sikkert korrekt – men europeere trenger ikke dra til Asia og Midtøsten for å lære hat mot jøder. Antisemittiske holdninger i ti europeiske land er på «bekymringsfullt høyt nivå», viser meningsmålingen til Anti-Defamation League. Store deler av befolkningen i Europa aksepterer klassiske fordommer mot jødene, som for eksempel at jødene har for mye makt i forretningslivet, er mer lojale til Israel enn sitt eget land eller «snakker for mye» om Holocaust.

– Antisemittisme er på et høyt nivå over hele kontinentet, og infiserer mange europeere i en langt større grad enn vi ser i USA, sier Abraham H. Foxman, direktør for Anti-Defamation League.

 

Tall for Norge

58 prosent blant nordmenn mener jøder er mer lojale til Israel enn sitt hjemland, men kun 21 prosent mener jøder har for mye makt i forretningslivet. Briter og nordmenn er de europeerne som i minst grad mener at jødene snakker for mye om Holocaust. Kun omlag 1 av 4 briter og nordmenn har denne forståelsen. I Ungarn er det hele 2 av 3 som mener jødene overdriver fokuset på Holocaust.

Er jødene ansvarlig for at Jesus ble drept? – 19 prosent av nordmenn sier de er «sterkt enig» eller «noe enig» i påstanden. Dette ligger rundt nivået i de andre europeiske land, men unntak av Ungarn og Polen. Her er det dobbel så stor andel av befolkningen som holder jødene ansvarlig for drapet på Jesus.

 

Se alle tall for meningsmålingen.

 

 

p

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart