Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Krever at Egypt fjerner ulovlige styrker på Sinai

Illustrasjon: Ahmed Al-Hilali
Illustrasjon: Ahmed Al-Hilali
Via Washington har israelerne gitt Kairo beskjed om at troppeforflytningene og bruk av tungt militært materiell på Sinai-halvøya er et brudd på fredsavtalen mellom landene.

Egypt planlegger en storoffensiv mot væpnede grupper på Sinai-halvøya, etter at seksten egyptiske soldater ble drept i et angrep tidligere denne måneden. Myndighetene ønsker å utrydde de militante bevegelsene i området som oppholder seg her. I løpet av den senere tid har Kairo sendt inn en rekke stridsvogner, jagerfly og rakettutskytningsramper for å få bukt med problemet, uten å ha søkt forhåndsgodkjenning fra Israel.

Dette har fått israelerne til å reagere, siden dette er et klart brudd på fredsavtalen med Egypt fra 1979. Den slår fast at egypterne kun kan ha et mindre antall soldater fast utstasjonert på Sinai, samt at eventuelt midlertidige troppeforflytninger til området må klareres med israelerne. Jerusalem frykter at Egypt vil bruke denne operasjonen som påskudd til å øke tilstedeværelsen permanent på halvøya, rapporterer Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart