Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Det kan umulig bli et godt år for menneskerettighetene i 2017

Abdulaziz Alwasil (t.v.) er Saudi-Arabias representant i FNs menneskerettighetsråd. Her blir han ønsket velkommen av Michael Møller, direktør for FN-kontoret i Genève. (Foto: Pierre Albouy, FN)
Abdulaziz Alwasil (t.v.) er Saudi-Arabias representant i FNs menneskerettighetsråd. Her blir han ønsket velkommen av Michael Møller, direktør for FN-kontoret i Genève. (Foto: Pierre Albouy, FN)
Saudi-Arabia, Venezuela, Kina, Cuba, Irak, Qatar, Burundi, Bangladesh, De forente arabiske emirater i FNs menneskerettighetsråd.

FNs menneskerettighetsråd ble opprettet i en resolusjon i FNs generalforsamling i 2006. Medlemsland til rådet «skal opprettholde de høyeste standarder i å fremme og beskytte menneskerettigheter«.

Blant medlemslandene i 2017 er

Saudi-Arabia – hvor det er dødsstraff for å skifte religion bort fra islam, dødsstraff for sex utenfor ekteskapet, pisking og amputasjon som straff for annen kriminalitet, domstoler kontrollert av regimet, flere halshugginger enn noen gang, arrestasjoner uten lov og dom av opposisjonelle og minoriteter, ingen ytringsfrihet og holder bloggeren Raif Badawi fengslet.

Venezuela – hvor det er omfattende arrestasjoner uten lov og dom, fengsling av opposisjonsledere, trakassering av journalister, tortur og politikk som fører til sult og helseproblemer.

Kina – hvor det ikke er ytringsfrihet, religionsfrihet eller organisasjonsfrihet, men derimot utenomrettslige henrettelser, undertrykkelse av sivile organisasjoner og diskriminering av tibetanere og andre minoriteter.

Cuba – hvor det er systematisk brudd på ytringsfrihet, forsamlingsfrihet og pressefrihet, valg er ikke frie og rettferdige og trusler og vold mot opposisjonelle.

Irak – hvor regjeringsvennlige militser gjennomfører omfattende menneskerettighetsbrudd, inkludert drap, bortføringer og ødeleggelse av eiendom.

Qatar – hvor det er inhumane tilstander for 1,4 millioner fremmedarbeidere, kvinner blir nektet grunnleggende rettigheter og lovgivende representasjon og finansierer Islamsk Stat og Hamas.

Burundi – hvor politiet dreper fredelige demonstranter, regjeringsstyrker gjennomfører summariske henrettelser, målrettede drap, bortføringer, arrestasjoner uten lov og dom, tortur, seksuell vold, trusler om folkemord.

Bangladesh – hvor det er utenomrettslige drap, bortføringer, drap av sekulære bloggere av islamistiske grupper, begrensninger på online ytringsfrihet og media, barne- og tvangsekteskap, kjønnsrelatert vold, fryktelige arbeidsforhold og mangel på arbeidsrettigheter.

De forente arabiske emirater – hvor det ikke er noen politiske partier, ingen mulighet til å skifte regjering, begrensninger i ytringsfrihet og andre politiske friheter, arrestasjoner uten lov og dom, politibrutalitet, vold mot kvinner, diskriminering av homofile, seksuelt misbruk av utenlandske hushjelper og andre fremmedarbeidere.

Ingenting av dette har noen interesse for rådet hvis ikke Israel kan få skylden. Hovedaktiviteten i FNs menneskerettighetsråd vil også i 2017 bli å fordømme Israel – verdens eneste jødiske stat.

Eksemplene på menneskerettighetsbrudd i disse landene er samlet av organisasjonen UN Watch.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart