Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Forsvarsminister Lieberman vil at USA kutter bånd til anti-israelske FN-byråer

Forsvarsminister Avigdor Lieberman i møte med USAs utenriksminister Rex Tillerson. (Foto: US State Department/Flickr)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman i møte med USAs utenriksminister Rex Tillerson. (Foto: US State Department/Flickr)
Avigdor Lieberman mener UNHRC og UNRWA brukes til å demonisere staten Israel.

fokusIsraels forsvarsminister Avigdor Lieberman møtte denne uken USAs utenriksminister Rex Tillerson. I møtet skal forsvarsministeren ha bedt Tillerson om å revurdere USAs støtte til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) og FNs menneskerettighetsråd (UNHRC), skriver Times of Israel.

«Disse byråene oppfyller ikke sin misjon. Istedenfor brukes Menneskerettighetsrådet til å demonisere Israel og skader landet vårt med å forvrenge virkeligheten», skal Lieberman ha i møtet, ifølge en pressemelding fra forsvarsdepartementet.

Han sa videre at det er uakseptabelt at 60 prosent av rådets resolusjoner er rettet mot Israel, istedenfor den forferdelige situasjonen for menneskerettigheter i Iran, Nord-Korea og Syria. I forrige uke gikk USAs utsending til FNs menneskerettighetsråd ut og kritiserte rådet for deres ensidige fokus på Israel.

«Ingen annen nasjon tar så mye fokus som denne besettelsen av Israel. Det er den største trusselen mot dette rådets troverdighet. Det begrenser de gode tingene vi kan oppnå ved at det gjør hele byrået til en vits. USA vil motsette seg ethvert forsøke på å undergrave eller isolere Israel», sa USAs utsending Erin Barclay.

Når det kommer til UNRWA, mener Israel at en stor del av de ansatte på Gazastripen har en tilknytning til terrorgruppen Hamas. Nylig ble en rektor ved av skolene til UNRWA suspendert av FN etter at det ble kjent at han var valgt inn i ledelsen i Hamas´ politiske fløy. UNRWA-ansatte anklages også for å spre jødehat og oppvigleri til terror. USA er UNRWAs største økonomiske bidragsyter.

Som MIFF har påpekt tidligere er FN gjennomgående partisk mot Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart