Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rakettangrep fortsetter på tross av våpenhvile

Islamsk Jihad og PRC har inngått våpenhvile med Israel, men viser foreløpig liten respekt for avtalen som ble meglet fram av Egypt. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
Islamsk Jihad og PRC har inngått våpenhvile med Israel, men viser foreløpig liten respekt for avtalen som ble meglet fram av Egypt. (Foto: Amir Farshad Ebrahimi)
Islamsk Jihad sier de vil respektere våpenhvileavtalen med Israel, men rakettregnet mot Sør-Israel fortsetter som før. På tross av dette holder Israel grenseoverganger til Gaza-stripen åpne.

Mandag kveld inngikk Islamsk Jihad og PRC en våpenhvileavtale med Israel uten forhåndskrav, som ble meglet fram av Egypt. Raketter fra Gaza-stripen har regnet ned over Sør-Israel de siste dagene og IDF har drept et større antall stridende palestinere i luftaksjoner.

Israel har siden benektet at avtalen har trådt i kraft, siden de ikke vil stanse sine aksjoner på Gaza-stripen før terrorgruppene avslutter sine rakettangrep mot sivile israelske områder.

– Ro vil bli møtt med ro. Skulle angrepene ikke avsluttes, vil vi se ytterligere eskalering, sier en kilde til Yedioth Aharonoth.

Minister med ansvar for sivilforsvaret, Matan Vilnai, bekrefter at en avtale er på plass, men at «Israel vil følge situasjonen på bakken».

 

Ingen ro
Rett etter at nyheten om våpenhvilen kom ut, fortsatte rakettangrepene mot israelske byer og tettsteder. Blant de tettest befolkede områdene som ble rammet var området rundt Ashkelon. Tirsdag morgen ble 200.000 skolebarn igjen beordret av IDF om å holde seg hjemme.

Dette skjer på tross av at talsmann for Islamsk Jihad, Daoud Shebab, lovet at terrorgruppen vil respektere våpenhvileavtalen så lenge «Israel stanser sine angrep».

Siden avtalen ikke blir respektert måtte IDF i natt tilintetgjøre to terrorister som gjorde seg klare til å avfyre raketter mot israelsk territorium, melder Times of Israel.

 

Leveranser til Gaza
På tross av de pågående rakettangrepene fra Gaza-stripen holder Israel fortsatt grensene inn til kyststripen åpne. 180 lastebiler skal ha kjørt inn på Gaza mandag, på tross av urolighetene. 120 palestinske sivile har også blitt sluppet inn i Israel for å få medisinsk behandling ved israelske sykehus.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart