Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel rammet Hamas’ hovedkvarter

Så langt når Hamas-rakettene (Illustrasjon: IAF)
Så langt når Hamas-rakettene (Illustrasjon: IAF)
Etter at både Tel Aviv og Jerusalem ble rammet for første gang av terrorraketter fra Gaza-stripen fredag kveld, gikk israelske jagerfly til angrep på Hamas' hovedkvarter i Gaza by i natt.

Den fire etasjers høye bygningen huset blant annet kontoret til terrorgruppens statsminister Ismail Haniyeh, som fredag morgen satt i møter her med sin egyptiske kollega Hisham Kandil.

Haniyeh postet følgende post på Twitter, da det var klart at kontorbygningen hans var jevnet fullstendig med jorden.

– Zionistene tror deres angrep vil svekke oss, men det motsatte er sant. Det styrker kun vår bestemthet på å frigjøre Palestina og forbedre avskrekkingsmomentet i møte med zionistene, fram til vi oppnår seier.

186 mål
Natt til lørdag rammet det israelske luftvåpenet hele 186 mål på Gaza-stripen, som følge av at rakettangrepene fra Hamas vedvarer. Ingen sivile skal ha blitt drept i noen av disse aksjonene. 20 av målene var smuglertunneler for raketter. Dessuten godkjente regjeringen i går å godkjenne økingen av reservesoldater som står til IDFs disposisjon fra 20.000 til 75.000. Et tegn som kan tyde på at en bakkeoperasjon kan være nært forestående. De 20.000 første soldatene har allerede blitt kalt inn til tjeneste.

Jerusalem rammet
I et forsøk på å i det minste få et lite «revir» å stille ut overfor Gazas befolkning fra denne konflikten, avfyrte Hamas en rakett mot Jerusalem ettermiddag.

Hamas og Islamsk Jihad har avfyrt 30 raketter mot Israel fredag.

Her følger noen av de viktigste hendelsene fra natten og morgentimene:

10:28 Tre israelere skadet etter at en terrorrakett eksploderte i Eshkol-regionen, nord for Gaza-stripen.

10:20 Over 20 raketter traff Sør-Israel bare fredag morgen. Totalt antall raketter fra Gaza mot Israel de godt over tre dagene konflikten har pågått, er nå oppe i 650.

09.24 Sderot ble rammet av tre raketter på kort tid. Ingen kom til skade.

09.20 Totalt tre regjeringsbygninger til Hamas på Gaza ble bombet i løpet av natten. 120 underjordiske utskytningsbaser for raketter ble tilintetgjort.

09:05 IAF aksjonerte mot hjemmet til avdøde Ahmed Jabaris nestkommanderende, Ahmad Randouj. Han skal ikke ha vært hjemme på tidspunktet, men huset fungerte som et operasjonssenter.

8:47 I løpet av en periode på et kvarter blir 15 raketter avfyrt mot Sør-Israel. En israeler må behandles for sjokk, etter at en Kassam-rakett slo ned i hagen til huset.

8:20 Regjeringen har gitt IDF grønt lys til å mobilisere 55.000 ekstra reservesoldater, noe som vil bringe det totale antallet opp i 75.000.

7:28 Hamas og Israel har innledet indirekte forhandlinger, med hjelp fra Egypt, for å få på plass en våpenhvile.

I løpet av natten har IAF rammet 186 mål på Gaza-stripen, noe som fører det totale antallet mål 830. Ingen sivile palestinere har blitt drept under nattens israelske aksjoner, men 27 ble skadet da et jagerfly forsøkte å drepe to Hamas-ledere. BBC-korrespondent Jon Donnison ble såret i angrepet.

6:15 Den politiske hackergruppen Anonymous har i natt angrepet en rekke israelske nettsider, i protest mot forsvarskrigen landet fører mot Hamas.

6:00 Hovedkvarteret til Hamas på Gaza-stripen er tilintetgjort av jagerfly fra IAF. Blant annet statsminister Ismail Haniyehs kontor befant seg her.

1:55 USA-president Barack Obama diskuterte situasjonen på Gaza med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Kilder: Times of Israel, Ha’aretz og Yedioth Aharonoth


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart