Statsminister Benjamin Netanyahu klarte søndag å få gjennomslag i regjeringen for frigjøringen av nye 26 palestinske sikkerhetsfanger i israelske fengsler. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu klarte søndag å få gjennomslag i regjeringen for frigjøringen av nye 26 palestinske sikkerhetsfanger i israelske fengsler. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)

Rakettangrep dagen etter Israel forlenget forhandlinger

Kun timer etter at Israels regjering stemte ja til å frigjøre ytterligere 26 palestinske fanger, ble Sør-Israel rammet av to raketter fra Gaza. IDF har svart på angrepene.

I løpet av de neste 48 timene vil 26 palestinske fanger bli frigjort fra israelske fengsler, som en del av forhandlingsavtalen mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Palestinerne krever løslatelse av fanger kun for å sitte ved forhandlingsbordet, så uten søndagens godkjennelse fra regjeringen i Jerusalem ville de brutt sammen.

Da den israelske regjeringen skulle godkjenne utvekslingen i går foreslo koalisjonspartiet Bayit Yehudi en ny lov som kunne gjort det straffbart for israelske myndigheter å frigjøre fanger i framtidige fredsforhandlinger. Men flertallet i regjeringen stemte ned forslaget, før de også stemte for å gjennomføre fangeutvekslingen.

En skuffet Bayit Yehudi-leder Naftali Bennett gav i går kveld justis- og diplomatiminister Tzipi Livni skylden for at Israel, «som det eneste landet i verden», må frigjøre sikkerhetsfanger, melder Times of Israel.

Signal fra Hamas?

Iron Dome-batteri under prøveoppskyting. (Illustrasjon: Israel Defence Forces, flickr.com)
Iron Dome-batteri under prøveoppskyting. (Illustrasjon: Israel Defence Forces, flickr.com)

Tidlig mandag morgen ble to raketter avfyrt fra Gaza-stripen mot Sør-Israel. Den ene ble tilintetgjort av Iron Dome over Ashkelon. Rakettforsvarssystemet er tilpasset for å slå ut raketter som er på vei mot sivile boligområder og vital infrastruktur. Angrepet kan tolkes som et signal fra Hamas og andre terrorgrupper på Gaza. Disse gruppene anerkjenner ikke Israel og er sterke motstandere av forhandlingene som de palestinske selvstyremyndighetene er en del av.

Få timer senere gikk IAF til aksjon mot to rakettutskytingsramper. Ingen skal ha kommet til skade.

– Hamas må ta ansvar for sine handlinger eller betale prisen. Vi vil fortsette å beskytte sivile i staten Israel, og forhindre framtidige forsøk på terror fra å utforme seg, sier IDF-talsmann Peter Lerner.

Hamas er under sterkt press, nå som Egypt aktivt stenger nesten alle smuglertunnelene fra Gaza. Bare i dette kalenderåret har de tilintetgjort 794 av dem. En sentral kilde i terrororganisasjonen forklarer at det tilsvarer tapte skatteinntekter på 1,5 milliarder kroner i måneden.

Åpningen til en smuglertunnel, gjemt inne i et palestinsk hus. (Illustrasjon: Israel Defence Forces, flickr.com)
Åpningen til en smuglertunnel, gjemt inne i et palestinsk hus. (Illustrasjon: Israel Defence Forces, flickr.com)

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart