Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Brann i malingsfabrikk i Sderot lørdag, etter nedslag av rakett fra Gaza. (Foto: IDF)
Brann i malingsfabrikk i Sderot, etter nedslag av rakett fra Gaza under krigen i 2014. (Foto: IDF)

Minst 16 rakettangrep i natt

Rakettangrepene fra Gaza har eskalert de siste ukene, og i natt ble minst 16 raketter avfyrt mot Israel. I helgen brant en fabrikk i Sderot ned til grunnen etter å ha blitt truffet av en rakett.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

To personer behandles for sjokkskader etter at to av nattens raketter fra Gaza rammet israelske hjem i Sdot Negev-regionen. Rakettene forårsaket lettere skader på husene, ifølge politiet. En tredje rakett rammet et dyrket landbruksområde og forårsaket skader der. De øvrige rakettene traff åpne områder, og forårsaket ikke skader. Minst åtte raketter landet i Eshkol-regionen like etter klokken syv mandag morgen.

Dermed startet det israelske skoleårets siste skoledag med minst 16 rakettangrep fra Gaza mot byene i sør.

 

Angrep også søndag kveld

Nattens serie med angrep mot Israel kom bare noen timer etter at Israel gikk til målrettet angrep mot terrorister i byen Khan Younis sør på Gaza-stripen, som ifølge det israelske forsvaret var i ferd med å fullføre forberedelsene av flere kommende rakettangrep mot sivile israelske samfunn sør i Israel. En person ble drept i angrepet, og palestinske kilder har bekreftet at den drepte var medlem av Hamas. Tre andre ble såret.

Det israelske angrepet var en respons på at terrorister i den samme byen bare minutter tidligere avfyrte en serie raketter mot Israel. Rakettforsvarssystemet Iron Dome uskadeliggjorde to grad-raketter over Netivot. Det ble ikke rapportert om skader i angrepene.

Dette skriver Times of Israel.

 

Totalskadet fabrikk

Lørdag eksploderte to raketter i byen Sderot, og to i Negev-området. En av rakettene som rammet Sderot forårsaket en brann som resulterte i at en malingsfabrikk ble totalt ødelagt, og fire personer ble skadet.

Ynetnews.com har snakket med to av de skadede.

Yaron Shadadi var ute og gikk tur med hunden sin hundre meter fra fabrikken en halv time etter rakettangrepet.

– Jeg ble slått over ende da det smalt, og jeg ble skadet på hendene og føttene. Det kjentes ut som om de rammede kroppsdelene brant, og jeg har fryktelig hodeverk, fortalte han etter hendelsen.

Shahadi fikk i november 2012 hjemmet sitt ødelagt av et rakettangrep under Gaza-krigen.

Yoni Avraham ble skadet da han løp inn i fabrikken for å forsøke å hjelp skadede ut av bygningen.

– Jeg hadde inntrykk av at det var flere folk der inne, og løp inn for å hjelpe. Det var flere små eksplosjoner der inne, og plutselig fløy en gassbeholder gjennom luften og forbrant hendene og nakken min, fortalte han.

 

Dramatisk eskalering

Tidlig søndag morgen responderte det israelske luftvåpenet på lørdagens angrep ved å ramme 12 mål i Gaza.

– Vi er klare til å utvide denne operasjonen ved behov, sa statsminister Benjamin Netanyahu under regjeringsmøtet søndag.

I juni ble det begått 4,5 ganger flere rakettangrep fra Gaza mot Israel enn i mai. Antallet angrep i mai var 13, mens det har vært over 60 i juni. Angrepene har eskalert etter at det israelske forsvaret igangsatte letingen etter tre kidnappede tenåringsgutter som forsvant torsdag 10. juni. Israel har varslet at de vil legge frem bevis på at Hamas står bak kidnappingen, og har navngitt to hovedmistenkte. Hamas-leder Khaled Mashaal hevder han ikke vet hvem som står bak angrepet, men sier Hamas er helt og fullt ansvarlige dersom noen med tilknytning til organisasjonen viser seg å stå bak.

– Velsignet være hendene som kidnappet dem, sa han i et intervju med al-Jazeera.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart