Reservesoldater som nylig har meldt seg til tjeneste, under forrige store Gaza-operasjon IDF gjennomførte i 2012. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)
Reservesoldater som nylig har meldt seg til tjeneste, under forrige store Gaza-operasjon IDF gjennomførte i 2012. (Illustrasjon: Israel Defense Forces, flickr.com)

8.000 nye reservesoldater innkalt

På den militære forsvarsoperasjonens niende dag er 8.000 nye reservesoldater blitt innkalt av IDF, i tillegg til de 40.000 som allerede er på plass.

Rakettangrepene fra Hamas har fortsatt i full styrke også gjennom dagen i dag, melder Yedioth Aharonoth. Onsdag morgen ble en kvinne lettere skadet av rakettsplinter hun pådro seg i Be’er Tuvia. Kort tid senere, i Israels største by Tel Aviv, ble en bolig nesten helt ødelagt da en rakett traff bakken like i nærheten.

Ikke mindre enn seks raketter ble tilintetgjort i morgentimene over Ashkelon i det nettavisen beskriver som «et uvanlig kraftig bombardement». Som MIFF har meldt, var Israels utenriksminister Avigdor Lieberman og hans norske kollega Børge Brende bare 300 meter fra en rakett som slo ned i byen.

Utover dagen har Iron Dome tilintetgjort raketter, eller rakettene har truffet åpne områder, i og i nærheten av Petah Tikva, Ramat Gan og mindre tettsteder i Negev-ørkenen nær grensen til Gaza-stripen.

Nye reservesoldater innkalt
I kveld meldte Kanal 2 at Israel har bestemt seg for å kalle inn ytterligere 8.000 reservesoldater til tjeneste, for å få bukt med de vedvarende bombardementene fra Hamas. Allerede har 40.000 blitt kalt opp til tjeneste, i tilfelle Israel ser seg nødt til å måtte gå til en større bakkeoperasjon.

Den palestinske terrorgruppen sa i dag offisielt nei til å godta det egyptiske våpenhvileforslaget, som de mener er fornærmende. Ifølge den saudi-arabiske avisen Al-Sharq Al-Awsat har de tatt kontakt med Qatar og Tyrkia , som de har bedre kontakt med enn militærregimet i Kairo, for å få dem til å mekle i saken.

Håndsutrekkningen til sine gamle alliansepartnere er et forsøk fra Hamas på å «prøve alle muligheter» for å sikre seg en så god våpenhvileavtale som mulig, tror Ha’aretz‘ militæranalytiker Amos Harel.

Israel har offisielt akseptert det egyptiske våpenhvileforslaget.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart