Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sykehusledelsen på Shifa jublet over terrorraketter mot Tel Aviv

Mads Gilbert og Erik Fosse har vært sammen med leger på Shifa som jubler over raketter mot Tel Aviv. (Foto: Wikimedia Commons)
Mads Gilbert og Erik Fosse har vært sammen med leger på Shifa som jubler over raketter mot Tel Aviv. (Foto: Wikimedia Commons)
Norske medier har vist bilder av tilfeldige israelere som fulgte med på kampene i Gaza og gledet seg over at terrormål ble rammet. Vil de også fortelle hvordan Mads Gilberts og Erik Fosses legekollegaer jublet over raketter mot Tel Aviv?

Hvordan kan MIFF vite at sykehusledelsen på Shifa jublet over raketter mot Tel Aviv?

Det har vi Erik Fosses egne ord på. Onsdag 20. august talte Fosse på en støttemarkering i Tønsberg, og MIFF har fått tilgang til et lydopptak. Halvveis ut i appellen fortalte Fosse følgende historie, som vi gjengir i sin helhet:

«Når det gjelder rakettene… Jeg skal også fortelle om en kveld. Vi satt klokken ni på kvelden, dette var jo fortsatt under Ramadan, og vi hadde spist iftar [måltidet som bryter fasten] klokken åtte når solen gikk ned, ti på åtte. Hamas hadde annonsert at de klokken ni skulle sende langtrekkende raketter mot Tel Aviv, og de hadde plassert kameraer i Tel Aviv, og de hadde selvfølgelig kameraer i Gaza. Så på TV viste de da rakettene som gikk opp, og forhåpentligvis der de kom ned. Men det spesielle var da – jeg satt da sammen med resten av sykehusledelsen på Shifa og drakk te og spiste dadler slik som man gjør etter iftar. Dette er jo palestinernes romjul. Det er noe de feirer, og de snakker med familien og koser seg utover kvelden. Ikke så veldig mye kos, men i en pause, vi ventet jo på neste masseangrep. Så satt vi da foran TVen, og hele gjengen satt forventningsfulle for å se på disse rakettene, og de jublet: ‘Nå skal israelerne få igjen!’

Og så sier jeg [til de palestinske legene]: ‘Vi vet jo at nå kommer det, det kommer ikke til å vare mange timene nå, så kommer [de israelske] angrepene igjen. Da har de et nytt påskudd til å komme med ny bomberunde.’ Og så sier de: ‘Det spiller ingen rolle. La dem bare bombe oss. Nå har de sultet oss i syv år. De har hatt blokade i syv år. De dreper oss allikevel. Det er bedre å bli drept av en bombe, enn å dø langsomt av denne blokaden.’

Og det er jo blokaden som er hele virkemiddelet for virkelig å drive ut palestinerne. Denne bombingen er bare toppen av kransekaken.»

 

Vi merker oss følgende i Fosses historie:

– Hamas intensiverer angrepene midt under en viktig religiøs familiehøytid for muslimene på Gaza.

– Palestinske leger og helsearbeidere på Gazas største sykehus som jubler over store iransk-produserte raketter som avfyres inn mot en storby.

– En norsk lege som uttrykker at raketter «forhåpentligvis» slår ned. Og ikke blir stanset av det israelske rakettforsvarssystemet?

– Palestinske leger som lyver. Ingen sulter på Gaza-stripen.

– Palestinske leger som lyver enda mer. Folketallet har økt raskt på Gaza-stripen under blokaden. Blokaden – som i virkeligheten er en sjøblokade – er et virkemiddel for å hindre fri våpenflyt til Hamas.

Nei til dialog

Fosse hevdet i Tønsberg at 300 «palestinske fightere» er blant de to tusen som er drept på Gaza-stripen. I følge israelske kilder har terrorgruppene på Gaza-stripen mistet opp mot tusen mann. Ser man på Al Jazeeras oversikt, er det mye større grunn til å feste lit til israelske kilder enn kildene som Erik Fosse bruker.

«Det nytter ikke lenger med høflig snakk og dialog,» avsluttet Fosse sitt innlegg. Det er greit å vite hvor man har ham.

 

  • Synes du det er viktig at informasjonen i MIFFs artikler kommer fram i norsk offentlighet? Bli medlem i dag!

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart