Her slokkes en av brannene som oppsto etter granateksplosjonen i Sha'ar Hanegev der en fire år gammel gutt ble drept fredag kveld. (Foto: Det kommunale brannvesenet)
Her slokkes en av brannene som oppsto etter granateksplosjonen i Sha'ar Hanegev der en fire år gammel gutt ble drept fredag kveld. (Foto: Det kommunale brannvesenet)

Synagoge, barnehage og bolighus rammet av rakettangrep

Terrorister i Gaza avfyrte minst 113 raketter og granater mot Israel i løpet av fredag. En gutt ble drept, og flere personer ble skadet i angrepene. Siden Hamas brøt våpenhvilen tirsdag, har totalt 447 raketter blitt avfyrt fra Gaza.

Det er Army Radio som opplyser disse tallene, ifølge Times of Israel.

Angrepene fredag krevde det første israelske drapsofferet etter våpenhvilebruddet, en fire år gammel gutt.

En mann ble kritisk skadet og tre andre ble lettere skadet, da en rakett eksploderte på en motorvei ved Gan Yavne fredag kveld. De skadde ble fraktet til sykehus.

Like før solnedgang fredag gikk rakettalarmen i Tel Aviv-området, og det ble hørt eksplosjoner fra minst tre raketter i ukanten av byen. Ynetnews.com skriver at Hamas har tatt på seg ansvaret for denne serien med rakettangrep, og at de forsøkte å ramme Ben Gurion-flyplassen. En rakett ble avskjært av rakettforsvarssystemet Iron Dome over Tel Aviv.

Tidligere fredag slo en rakett ned i en synagoge i Ashdod, og tre personer ble truffet av splinter fra eksplosjonen og skadet.

Fredag formiddag eksploderte en granat like ved en barnehage i Eshkol-regionen.

I Beersheba ble to raketter avskjært over byen, mens en tredje eksploderte på en parkeringsplass i et boligområde, der en person ble skadet da han ble truffet av splinter, og innlagt på sykehus. Flere av bilene på stedet fikk skader.

En annen rakett landet på et åpent område utenfor Tel Aviv.

I Sderot slo en rakett ned i et bolighus. Bygningen ble skadet, men ikke familien som bor der, da de rakk å komme seg til husets bombesikrede rom i tide før eksplosjonen.

Det israelske luftvåpenet har angrepet en rekke mål i Gaza også fredag, slik de har gjort siden Hamas brøt våpenhvilen på tirsdag. De opplyste fredag ettermiddag at 23 terrorister var drept i angrepene denne uken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart