Egyptiske myndigheter ødelegger om lag 800 hjem langs Gaza-grensen for å styrke sikkerheten. (Foto: Skjermdump fra Al Jazeera)
Egyptiske myndigheter ødelegger om lag 800 hjem langs Gaza-grensen for å styrke sikkerheten. (Foto: Skjermdump fra Al Jazeera)

Egypt strammer grepet om Gaza-grensen

Egyptiske myndigheter tømmer grenseområdet mot Gaza for innbyggere, for å ta forholdsregler mot våpensmugling og infiltrasjon over grensen.

Egypt vil opprette en buffersone ved grensen mot Gaza, forteller Al Jazeera. Myndighetene har vedtatt at de nærmeste 500 meterne langs den ti km lange Gaza-grensen i Sinai skal tømmes for innbyggere. De 10.000 beboerne i denne sonen fikk tidligere i uken 48 timers frist på seg til å forlate sine totalt 800 hjem, før hjemmene ville bli ødelagt mot kompensasjon fra staten.

Rivingen av husene ble igangsatt onsdag, bare en dag etter ett av de verste angrepene hæren i landet har vært utsatt for siden president Morsi ble avsatt i fjor, der 31 soldater ble drept i dette området.

Angrep fra opprørsgrupper med tilknytning til Det muslimske brorskap mot egyptiske sikkerhetsstyrker i Sinai har eskalert i tiden som har gått etter at Morsi ble fratatt presidentmakten. Egypt har fra før av erklært unntakstilstand på Sinai-halvøya, og stengt grenseovergangen Rafah på ubestemt tid. Dette er den eneste grenseovergangen mellom Gaza og Egypt.

I buffersonen som nå opprettes skal det graves ut kløfter som skal fylles med vann for å hindre utgraving av nye underjordiske tunneler. Egyptiske myndigheter har i lengre tid vært på offensiven mot smuglings- og infiltrasjonstunnelene fra Gaza, og mange slike er ødelagt.

Buffersonen er det nyeste leddet i kampen for å hindre at Gaza-innbyggere tar seg inn i Egypt, og at våpen fra Gaza smugles til Egypt. Ifølge de egyptiske myndighetene foregår det en utstrakt bruk av dette grenseområdet til våpensmugling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart