Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tre væpnede palestinere klarte å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Styrker sikkerheten i landsbyene rundt Gaza

Nytt sikringsgjerde med avanserte sensorer skal bidra til at terrorforsøk med enda større sikkerhet skal bli avslørt og stanset.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det israelske forsvarsdepartementet bekjentgjorde tirsdag at de har fullført installasjonen av nye sikringsgjerder med sensorer rundt 12 landsbyer og kibbutzer nær Gaza-grensen, ifølge Jerusalem Post.

Dersom terrorister fra Gaza forsøker å infiltrere noen av disse byene, vil de møte en fysisk hindring, og i tillegg vil gjerdet sende signaler til de lokale myndighetene og det israelske forsvaret hver gang noen kommer nær det.

Siden Gaza-krigen sommeren 2014 har alle infiltrasjonsforsøk fra Gaza blitt avslørt. Det nye gjerdet skal bidra ytterligere til at det fortsetter slik. Ifølge IDFs erfaring, og en rekke tidligere medierapporter, arbeider Hamas kontinuerlig med å bygge ut terrortunneler mot Israel for å kunne angripe byene i nærområdet i en kommende krig.

Det nye og teknologisk avanserte sensorgjerdet har kostet 60 millioner kroner å bygge, og strekker seg over flere mil. Landsbyene og kibbutzene som i denne omgang har fått gjerdet på plass er: Sufa, Holot, Nir Yitzhak, Nirim, Nir Oz, Ein Hashlosha, Kissufim, Alumim, Sa’ad, Kfar Aza, Miflasim og Nir Am. I nær framtid skal det også være gjerde rundt Carmiya og Yad Mordechai.

I tillegg er det i senere tid bygget ut et avansert sensorbasert overvåkingssystem langs hele Gaza-grensen, som skal varsle Israel om enhver tunnelaktivitet under bakken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart