Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Styrker sikkerheten i landsbyene rundt Gaza

Tre væpnede palestinere klarte å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Nytt sikringsgjerde med avanserte sensorer skal bidra til at terrorforsøk med enda større sikkerhet skal bli avslørt og stanset.

Det israelske forsvarsdepartementet bekjentgjorde tirsdag at de har fullført installasjonen av nye sikringsgjerder med sensorer rundt 12 landsbyer og kibbutzer nær Gaza-grensen, ifølge Jerusalem Post.

Dersom terrorister fra Gaza forsøker å infiltrere noen av disse byene, vil de møte en fysisk hindring, og i tillegg vil gjerdet sende signaler til de lokale myndighetene og det israelske forsvaret hver gang noen kommer nær det.

Siden Gaza-krigen sommeren 2014 har alle infiltrasjonsforsøk fra Gaza blitt avslørt. Det nye gjerdet skal bidra ytterligere til at det fortsetter slik. Ifølge IDFs erfaring, og en rekke tidligere medierapporter, arbeider Hamas kontinuerlig med å bygge ut terrortunneler mot Israel for å kunne angripe byene i nærområdet i en kommende krig.

Det nye og teknologisk avanserte sensorgjerdet har kostet 60 millioner kroner å bygge, og strekker seg over flere mil. Landsbyene og kibbutzene som i denne omgang har fått gjerdet på plass er: Sufa, Holot, Nir Yitzhak, Nirim, Nir Oz, Ein Hashlosha, Kissufim, Alumim, Sa’ad, Kfar Aza, Miflasim og Nir Am. I nær framtid skal det også være gjerde rundt Carmiya og Yad Mordechai.

I tillegg er det i senere tid bygget ut et avansert sensorbasert overvåkingssystem langs hele Gaza-grensen, som skal varsle Israel om enhver tunnelaktivitet under bakken.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart