Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker at planarbeidet for utvidelse av Har Homa og Ramat Shlomo skal fortsette. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker at planarbeidet for utvidelse av Har Homa og Ramat Shlomo skal fortsette. (Foto: GPO)

Grønt lys for planlegging av 1060 nye boliger i Øst-Jerusalem

Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til planlegging av nye boliger i de jødiske bydelene Ramat Shlomo og Har Homa i Jerusalem. Det er ikke snakk om byggetillatelser, understreker Ha'aretz.

Kilder ved statsministerens kontor sier planarbeid for 660 boliger i Ramat Shlomo og 400 i Har Homa nå vil gå videre. Netanyahus ordre gir grønt lys til planarbeid, ikke til bygging, skriver Ha’aretz.

Det blir også varslet noen nye infrastrukturprosjekter i bosetninger på Vestbredden, tiltak som er «nødvendig ut fra et sikkerhets- og trygghetsperspektiv». Det er blant annet snakk om å asfaltere tolv veier.

– Infrastrukturtiltakene vil tjene både israelere og palestinere, sier kildene ved statsministerens kontor. Det er ventet at tiltakene vil bli formelt godkjent i et møte onsdag.

Bosettere og det høyreorienterte partiet Bayit Yehudi har lagt press på Netanyahu til å godkjenne bygging av to tusen nye boliger i bosetninger på Vestbredden. Dette kravet skal statsministeren foreløpig ha avvist.

Les artikkelen: Hvorfor fortsetter Israel å bygge?

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart