Den 22 år gamle kvinnen fra Equador som ble terrordrept i Jerusalem ble stedt til hvile natt til mandag på Oljeberget. (Foto: Hillel Maeir, Tazpit)
Den 22 år gamle kvinnen fra Equador som ble terrordrept i Jerusalem ble stedt til hvile natt til mandag på Oljeberget. (Foto: Hillel Maeir, Tazpit)

Jerusalem-terroristen tok to liv

En kvinne fra Equador som var i Israel for å konvertere til jødedommen, døde søndag av skadene hun ble påført da en terrorist kjørte inn i en folkemengde ved en trikkestasjon i Jerusalem onsdag i forrige uke.

En tre måneder gammel baby ble drept i terrorangrepet, og åtte andre ble skadet. Den 22 år gamle kvinnen Karen Yemima Muscara fra Equador var en av dem som ble hardt skadet i angrepet. Søndag ble hun terroristens dødsoffer nummer to.

 

Var i Israel for å bli jøde

Times of Israel skriver at Muscara var i Israel for å konvertere til jødedommen, etter at hun hadde oppdaget at hun var etterkommer at spanske jøder som ble tvangsomvendt til katolisismen i 1492. Hun ble erklært død søndag kveld på sykehuset Hadassah Ein Kerem i Jerusalem, og gravlagt etter midnatt natt til mandag på Oljeberget. Flere hundre deltok i kvinnens begravelse, deriblant Jerusalems borgermester Nir Barkat og Equadors ambassadør til Israel. Den avdødes foreldre og søster ble fløyet inn til Israel på statens regning tidligere i uken, mens hun fortsatt lå på sykehus, slik Israel pleier å gjøre dersom en utenlandsk borger blir alvorlig skadet i et terrorangrep.

 

Terroristens mor: – Takk Gud for at min sønn er martyr

Noen timer før kvinnens begravelse ble terroristen som sto bak onsdagens ugjerning gravlagt. Der ble 21 år gamle Abdel-Rahman Shaloudi fra Øst-Jerusalem hyllet som martyr av sin familie. Han ble skutt av politiet da han forsøkte å flykte fra åstedet etter angrepet. Om lag 300 palestinere deltok i gravferdsseremonien, skriver Jerusalem Post.

– Takk Gud, takk Gud, for at min sønn er en martyr. Han hadde et smil om ansiktet sitt. Endelig er han lykkelig. Takk Gud, sa Shaloudis mor ifølge avisen.

 

Hevder det var et trafikkuhell

Både moren og andre familiemedlemmer har imidlertid tidligere uttalt til media at de ikke tror Shaloudi gjennomførte en terrorhandling, men at de mener det var et trafikkuhell da han i stor fart tok av fra veibanen og kjørte rett inn mot en folkemengde ved en trikkestasjon i en bygate.

Shaloudi var tidligere kjent av det israelske politiet. I desember 2013 ble han løslatt etter 14 måneders fengselsstraff for steinkasting, og i februar i år ble han arrestert på nytt og holdt fengslet i 20 dager.

Verken Fatah, Hamas eller Islamsk Jihad har imidlertid forstått den dødbringende påkjørselen som noen ulykke, tvert imot har alle de tre organisasjonene hyllet gjerningsmannen for det de mener var en heltedåd.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart