Har Homa i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Alan Kotok / Flickr.com / CC)
Har Homa i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Alan Kotok / Flickr.com / CC)

Israel fryser planarbeid for utbygging i Øst-Jerusalem

Videre planarbeid for bygging av 1.500 nye boliger i bydelen Har Homa i Øst-Jerusalem er stanset på grunn av den sensitive politiske situasjonen, skriver Yedioth Aharonoth.

For at framdriften i byggeprosjektet skulle kunne fortsette, var det satt opp to avgjørende møter denne uken. Men begge møtene er avlyst, etter at statsminister Benjamin Netanyahus kontor har satt prosessen på pause, ifølge Ynetnews.com.

Dette gjøres til tross for at Netanyahu dagen før valget erklærte at bygningsarbeidet i Jerusalem skulle fortsette uten å la seg stanse av internasjonalt press. Kilder avisen har snakket med, sier at det ikke er praktiske årsaker som ligger bak avgjørelsen om å fryse planarbeidet, men den sensitive politiske situasjonen Israel befinner seg i. Som kjent er blant annet USA kritisk til Israels boligbygging i bydeler som Har Homa i Øst-Jerusalem.

Byens planleggingskomité skulle ha vært samlet onsdag, og kommende mandag skulle innenriksdepartementet ha gitt sin godkjennelse til byggeplanen. Boligdepartementet og bymyndighetene i Jerusalem bekrefter at de planlagte møtene ble kansellert, uten å oppgi årsaken.

Bydelen Har Homa ligger like utenfor ”den grønne linjen”, våpenhvilelinjene fra 1949. I byutviklingsplanen er det lagt opp til utvikling av opp til 2.000 nye boliger i området, og det er altså 1.500 av disse boligene som er omfattet av prosjektet som nå ligger på is.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart