Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Døde etter angrep av steinkastere

Skjermdump fra Times of Israel.
En israelsk mann mistet kontroll over bilen da ukjente gjerningsmenn kastet steiner på den mens han kjørte i Øst-Jerusalem søndag kveld. Han ble innlagt på sykehus etter bilkollisjonen, og døde mandag morgen.

64 år gamle Alexander Levlovitz kjørte bil med to passasjerer i bydelen Øst-Talpiot i Øst-Jerusalem søndag kveld. Da ble han angrepet av ukjente steinkastere. Mens bilen ble bombardert med steiner, mistet han kontrollen over kjøringen. Dette førte til at han kjørte i grøfta og traff en stolpe. De to passasjerene slapp fra hendelsen med lettere skader. Levlovitz ble innlagt på sykehus etter kollisjonen, og døde mandag morgen, ifølge blant andre Times of Israel.

Det er foreløpig ikke bekreftet hva som var den direkte årsaken til Levlovitz’ død. Rettsmedisinere utfører obduksjon på ham for å avklare om han kan ha fått et hjerteinfarkt underveis i hendelsesforløpet, eller om han døde av skadene han fikk i kollisjonen.

De tre som kjørte bil sammen, var på vei hjem etter å ha vært ute på feiring av den første kvelden i den jødiske nyttårshøytiden.

Politiets teori er at steinkasterne er palestinere fra den nærliggende bydelen Sur Baher, i utkanten av Øst-Jerusalem. Channel 2 rapporterer at de også skal ha kastet steiner mot flere andre biler langs den samme veien.

 

Oppdatering onsdag 16. september:

Hjerteinfarkt omtales ikke lenger som en mulig dødsårsak. Politiet opplyser til Jerusalem Post at Levlovitz døde av skadene han ble påført i kollisjonen. Levlovitz ble begravet onsdag ettermiddag.

Jerusalems ordfører Nir Barkat fordømmer det dødbringende angrepet på det sterkeste.

– Drapet som fant sted nyttårsaften er enda et bevis på at steinkasting stiller på lik linje med andre terrorangrep. Det er ikke holdbart at det ikke finnes noe som avskrekker steinkastere som blir pågrepet, løslatt og deretter fortsetter å utføre terrorangrep, sier Barkat.

Netanyahu har varslet skjerpede tiltak for å bekjempe steinkasting den kommende tiden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart