Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ultraortodoks jøde knivstukket i Jerusalems gamleby

Denne kniven ble brukt i angrepet i Jerusalem fredag ettermiddag. (Foto: Det israelske politiet)
Denne kniven ble brukt i angrepet i Jerusalem fredag ettermiddag. (Foto: Det israelske politiet)
Nok et knivangrep fant sted fredag ettermiddag. Uken har vært preget av en rekke terrorangrep. Statistisk ser det likevel ut som at terrorbølgen til en viss grad kan være i ferd med å roe seg.

En ultraortodoks jødisk mann på 30 år ble angrepet av en palestinsk terrorist i Gamlebyen i Jerusalem fredag ettermiddag, ifølge Jerusalem Post. Offeret ble stukket med kniv i overkroppen, men slapp fra angrepet med lettere skader. Han er fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset.

Angriperen var en 19 år gammel palestinsk mann fra Vestbredden. Han stakk av fra åstedet, men ble lokalisert ved hjelp av overvåkingskameraer og arrestert etter kort tid.

 

Kastet bombe mot israelsk bil

Fredag morgen kastet en maskert angriper et eksplosiv mot en israelsk bil langs en vei i nærheten av bosetningen Otniel sør på Vestbredden. Fronten av bilen ble skadet, men kvinnen som kjørte bilen, kom heldigvis fra angrepet uten skader, ifølge Times of Israel.

Sent torsdag kveld fant politiet ti M16 maskingeværer gjemt i en palestinsk bil i nærheten av bosetningen Petzael nord i Jordan-dalen. To palestinere fra Nablus som befant seg i bilen, ble arrestert.

Torsdag ble også to brannbomber kastet mot en bil i Betlehem. Ingen kom til skade i dette angrepet.

 

Flere angrep onsdag

Onsdag brøt en palestinsk kvinne seg inn i bosetningen Kedumim, like øst for den sentral-israelske byen Kfar Saba. Kvinnen begynte å jage en israelsk kvinne som bor i bosetningen, men ble pågrepet av israelske sikkerhetsstyrker før hun rakk å skade noen.

Onsdag formiddag forsøkte en palestinsk mann å knivstikke israelske soldater ved en kontrollpost i nærheten av bosetningen Ariel i Samaria på Vestbredden. Angriperen ble skutt og drept av soldater på stedet.

Tidligere den samme morgenen gikk to palestinske terrorister til skyteangrep mot et trikkestopp like i nærheten av Gamlebyen i Jerusalem. De to angriperne skjøt mot trikkestoppet mens de kjørte forbi i bil. En israelsk mann ble kritisk skadet i angrepet. Begge terroristene ble skutt og drept mens de utførte angrepet.

Ifølge politiet var det trolig de samme to terroristene som skjøt mot en israelsk buss i Jerusalem tidligere den samme morgenen. Bussen var full av passasjerer. De la seg ned på gulvet for å søke dekning, og ingen av dem ble truffet av skytingen.

Tirsdag var preget av flere blodige terrorangrep. Tirsdag kveld ble en amerikansk turist knivdrept i Jaffa.

 

Terrorbølgen på vei ned

Til tross for mengden av brutale terrorangrep som har funnet sted den senere tiden, har statistikkene over antall angrep pekt nedover måned for måned siden oktober. Det begynte en brutal terrorbølge mot Israel 13. september 2015, og oktober var ifølge Shin Bet den verste terrormåneden Israel har sett siden 2006. I Shin Bets nyeste månedlige oversikt over terroren går det fram at antallet angrep i februar var nede i 154, som er det laveste til nå i terrorbølgen. Vi må tilbake til juli 2015, da det ble registrert 103 angrep, for å finne en måned med færre angrep. I august 2015 begynte angrepene å tilta, da var det 171 registrerte angrep.

 

Så mange angrep er blitt begått i terrorbølgen:

– September 2015: 223

– Oktober 2015: 620

– November 2015: 326

– Desember 2015: 246

– Januar 2016: 169

– Februar 2016: 154

 

Store deler av angrepene er kasting av brannbomber, noe som utgjorde 75 prosent av angrepene i februar. Resten dreier seg for det meste om knivangrep, skyteangrep og overlagte påkjørsler med bil.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart