Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)
Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)

To israelere drept i skyteangrep i Jerusalem

En 60 år gammel kvinne og en 30 år gammel politimann ble drept i et terrorangrep.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Jerusalem Post melder om et skyteangrep som fant sted i Jerusalem søndag morgen. Ifølge Yedioth Aharonoth ble to personer drept i angrepet – en 60 år gammel kvinne og en politimann. Fem andre personer ble skadet og er blitt fraktet til sykehuset.

Politiets talsmann, Mickey Rosenfeld, forteller at angrepet skjedde i nærheten av trikken og en politistasjon på Ammunition Hill. Politiet har nå midlertidig sperret av området for å etterforske skytingen.

-Det dreier seg mest sannsynlig om et terrorangrep, fortsetter Rosenfeld. Angriperen kjørte i en privatbil til området og skjøt fra bilen på mennesker som oppholdt seg der. Deretter kjørte han i retning Sheikh Jarrah-nabolaget. Politiet fulgte etter og klarte å stanse mannen. To politimenn ble skadet da angriperen skjøt mot dem.

Ifølge Times of Israel skal gjerningsmannen ha vært en 39 år gammel mann fra Silwan-bydelen i Øst-Jerusalem. Hamas påstår at terroristen skal ha vært deres medlem. Gjerningsmannen skulle ha møtt opp i fengselet søndag morgen for å sone fengselsstraff for en voldsepisode han sto bak i 2013. I stedet for å reise til byen Ramle, hvor fengselet ligger, utførte han skyteangrepet i Jerusalem.

Kvinnen som ble drept, Levana Malihi, pensjonerte seg i 2010 etter å ha arbeidet 30 år i Knesset. Hun beskrives av familien som en varm og kjærlig person som etterlot både barn og barnebarn. I tillegg ble en politimann, Yosef Kirma, drept da han og kollegene prøvde å stanse gjerningsmannen. Kirma var med på å stanse et terrorangrep i desember 2015. Begge ofrene begraves i Jerusalem søndag kveld.

Israelske myndigheter har fryktet en opptrapping av terrorangrep i løpet av de pågående jødiske helligdagene, men hittil har det vært relativt rolig. I fjor opplevde Israel en svært voldelig terrorbølge midt i feiringen av høytidene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart