Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

To israelere drept i skyteangrep i Jerusalem

Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)
Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)
En 60 år gammel kvinne og en 30 år gammel politimann ble drept i et terrorangrep.

Jerusalem Post melder om et skyteangrep som fant sted i Jerusalem søndag morgen. Ifølge Yedioth Aharonoth ble to personer drept i angrepet – en 60 år gammel kvinne og en politimann. Fem andre personer ble skadet og er blitt fraktet til sykehuset.

Politiets talsmann, Mickey Rosenfeld, forteller at angrepet skjedde i nærheten av trikken og en politistasjon på Ammunition Hill. Politiet har nå midlertidig sperret av området for å etterforske skytingen.

-Det dreier seg mest sannsynlig om et terrorangrep, fortsetter Rosenfeld. Angriperen kjørte i en privatbil til området og skjøt fra bilen på mennesker som oppholdt seg der. Deretter kjørte han i retning Sheikh Jarrah-nabolaget. Politiet fulgte etter og klarte å stanse mannen. To politimenn ble skadet da angriperen skjøt mot dem.

Ifølge Times of Israel skal gjerningsmannen ha vært en 39 år gammel mann fra Silwan-bydelen i Øst-Jerusalem. Hamas påstår at terroristen skal ha vært deres medlem. Gjerningsmannen skulle ha møtt opp i fengselet søndag morgen for å sone fengselsstraff for en voldsepisode han sto bak i 2013. I stedet for å reise til byen Ramle, hvor fengselet ligger, utførte han skyteangrepet i Jerusalem.

Kvinnen som ble drept, Levana Malihi, pensjonerte seg i 2010 etter å ha arbeidet 30 år i Knesset. Hun beskrives av familien som en varm og kjærlig person som etterlot både barn og barnebarn. I tillegg ble en politimann, Yosef Kirma, drept da han og kollegene prøvde å stanse gjerningsmannen. Kirma var med på å stanse et terrorangrep i desember 2015. Begge ofrene begraves i Jerusalem søndag kveld.

Israelske myndigheter har fryktet en opptrapping av terrorangrep i løpet av de pågående jødiske helligdagene, men hittil har det vært relativt rolig. I fjor opplevde Israel en svært voldelig terrorbølge midt i feiringen av høytidene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart