Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IS drepte mer enn 40 i krigen mot shia-muslimer

Den sunni-muslimske terrorgruppen Den islamske staten (IS) sto bak et selvmordsangrep i Libanons hovedstad Beirut torsdag kveld.

Minst 43 personer er drept og mer enn 240 er skadet etter at to selvmordsbombere fra IS sprengte seg selv i lufta i Libanons hovedstad Beirut, ifølge Reuters. Angrepet fant sted torsdag kveld i en folksom handlegate i bydelen Borj al-Barajneh sør i Beirut, en bydel som er dominert av den shia-muslimske terrororganisasjonen Hizbollah.

En libanesisk sikkerhetskilde forteller til AFP at den første selvmordsbomberen detonerte sprengstoff utenfor en shia-muslimsk moské, mens den andre sprengte seg selv inne i et nærliggende bakeri. I tillegg skal en tredje person med bombevest ha blitt funnet død uten at bomben var detonert.

 

– Hevn over shia-vranglærerne

IS sendte ut en uttalelse via sosiale medier etter angrepet, der de hevdet at ”soldater fra kalifatet” hadde detonert eksplosiver som var plantet på en motorsykkel ”i et område med mange shiaer”, og deretter gjennomført et selvmordsangrep med bombevest. ”Etter at vranglærerne hadde samlet seg i området, detonerte en av martyrdommens riddere sitt bombebelte i deres midte”, lød uttalelsen. ”La shia-vranglærerne vite at vi ikke vil hvile før vi har tatt hevn i Profetens navn”, fortsatte den.

 

Shia-sunni-konflikten sentral i Syria-krigen

Angrepet kommer i en tid der Hizbollah, som støtter Assad-regimet i Syria, trapper opp innsatsen sin i Syria-krigen. Shia-muslimske styrker fra Assad, Iran og Hizbollah kjemper mot opprørsgrupper som i hovedsak er sunni-muslimske, deriblant IS. Andre sunni-muslimske grupper har støtte fra Saudi-Arabia. Reuters bemerker at Syria-krigen i økende grad framstår som en kamp mellom regionale motstandere i Midtøsten, ikke minst sunni-muslimske Saudi-Arabia mot shia-muslimske Iran.

Etter angrepet sier Hizbollah i en uttalelse at de lover å fortsette å kjempe mot ”terroristene”. De advarer om at krigen mot fiendene deres kan bli langvarig.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart