Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi tror på en dag med fred og en ny framtid

Gabriel Edland, nestleder i MIFFs hovedstyre, taler på støttemarkeringen i Oslo 24. november 2012. (Foto: John Christian Fjellestad)
Gabriel Edland, nestleder i MIFFs hovedstyre, taler på støttemarkeringen i Oslo 24. november 2012. (Foto: John Christian Fjellestad)
Gabriel Edland, nestleder i MIFFs hovedstyre, avsluttet sin tale under støttemarkeringen i Oslo med optimisme. - Vi tror det en dag vil bli fred og en ny fremtid både for israelerne og palestinerne, ja for oss alle. Det er Israel med og bidrar til, sa Edland.

Gabriel Edland har de siste fire år vært nestleder i MIFFs hovedstyre. Før den gang var han styreleder i syv år. Edland har også vært leder av MIFF Kristiansand i en årrekke.

Her følger Gabriel Edlands appell til støttemarkeringen for Israel i Oslo lørdag 24. november 2012. Dette er basert på forhåndsskrevet manus, og kan avvike ørlite fra framføring.

Se opptak av talen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ACzUCfaWEQ[/youtube]

 

Venner av Israel! Venner av fred mellom Israel og palestinerne!

Shalom!

Vi har kommet hit i dag for å vise vår støtte og sympati for Israel og dets innbyggere. Internasjonal terror rammer mange mennesker i vår tid, og den rammer i høyeste grad også Israel. Vi har den dypeste sympati og medfølelse for Israel og dets innbyggere for den smerte, frykt og lidelse som krigshandlingene og terroren fører med seg.

Over én million mennesker i det sørlige Israel har blitt tvunget inn i bomberommene. Et stort antall skoler har vært stengt. Rakettalarmen har gått i et sett med få minutters mellomrom. Terrorens sluser har vært vid åpne og satt sine spor i sarte barnesinn.

Vi har vært vitner til terrorens kamp mot sivilisasjonens lov og orden. Vi har vært vitne til en idéologi som med selvmordsbombere og terrorraketter, med glede over sivile tap blant fienden og kynisk utnyttelse av sivile tap på egen side, står fram som en dødskultus. De siste ukers hendelser kommer på toppen av flere år med utskyting av over 10.000 raketter og granater mot sivile mål i Israel.

Vi glemmer heller ikke de mange uskyldige palestinerne som har vært ofre i krigen. Jeg vet at de israelske soldatene har gjort alt som står i deres makt for å skåne sivile, men det er dessverre uunngåelig i enhver krig at sivile blir berørt, spesielt mot krigsherrer som bruker sivilbefolkningen som levende skjold, mot alle krigens regler. Ja, endog utenlandske journalister blir hensynsløst brukt som levende skjold. Vi minnes Golda Meirs ord: «Når freden kommer vil det kanskje med tiden bli mulig å tilgi araberne for at de drepte sønnene våre men det vil bli hardere for oss å tilgi dem at de tvang oss til å drepe deres sønner».

Da USAs president Barack Obama var i Norge for å motta Nobels fredspris, snakket han om USAs krigføring i Afganistan og Irak, og sa at krig noen ganger var nødvendig. Han sa også: “Det finnes ondskap i verden. Instrumentet krig har en rolle i bevarelsen av fred. Men samtidig må de to leve ved siden av hverandre. Krig avler menneskelige tragedier. Det er heroiske historier, om kameratskap og heltedåder, i krig. Men krig i seg selv er aldri heroisk.”

Sannheten i disse ordene kjenner Israels innbyggere så altfor godt.

Israels unge menn og kvinner har igjen vært mobilisert og med livet som innsats ofret seg i kampen for å bevare freden og friheten for sine egne. Vi hedrer dem for innsatsen, og vi vet at de, som i tidligere kriger, har utført sitt oppdrag på samme måte som under forrige Gaza-krig, og som seniorforsker Cecilie Hellestveit sa: “I forhold til hva som er vanlig ellers i verden, fulgte Israel reglene for krigføring «godt over gjennomsnittlig». Cecilie Hellestveit er en av Norges fremste eksperter på krigens folkerett.

Vi berømmer også Israel for å slippe inn mat og medisiner i løpet av krigen, og for å ta i mot sårede palestinere og behandle dem på israelske sykehus.

Vi er takknemlige for at vår egen utenriksminister Espen Barth Eide, president Barack Obama og mange andre statsledere i demokratiske, siviliserte land så tydelig har støttet Israels selvfølgelige rett til å forsvare seg og sine innbyggere.

Mediedekningen i Norge er av mange karakterisert som den mest Israel-fientlige i den vestlige verden. Den har til tider vært veldig ensidig. Men det er lyspunkter. Det har ikke vært så ille i det siste som vi har opplevd tidligere. Det er urettferdig og uverdig å sette likhetstegn mellom angriper og den angrepne. Det er derfor gledelig at media har formidlet de klare utsagnene til demokratiske statsledere at det er Hamas som har skylden for den siste krigen.

Med Israel for fred vil fortsette utrettelig å formidle informasjon som er viktig for å få et mer nyansert bilde av konflikten, og større forståelse for Israels situasjon og det jødiske folk.

1. MIFF støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Erez Israel.

2. MIFF støtter en løsning av flyktningeproblemene som ikke innebærer en trussel mot Israels eksistens.

3. MIFF mener at konflikten mellom Israel og dets naboer bør løses ved direkte forhandlinger mellom partene.

4. MIFF tar avstand fra organisasjoner som ikke vil anerkjenne staten Israel.

Det vil vi gjøre med vårt medlemsblad, internett-siden miff.no og sosiale medier. I løpet av den siste uken har opp mot 250.000 nordmenn sett innhold fra MIFF gjennom Facebook.

I en vond og kaotisk verden med krig og terror, er Israel et fyrlys som sender sine lysglimt av håp og rettferdighet utover verden. Det er bra i en tid da vi er vitne til blodige konflikter mange steder i verden hvor ti-tusener blir regelrett bombet i stykker. Bare i Syria siden mars 2011 er 40.000 mennesker drept, halvparten sivile. FN’s sikkerhetsråd har vedtatt 79 resolusjoner mot Israel, ingen mot Assad-regimet i Syria.

Mange andre blodige konflikter kunne vært nevnt.

Israel er i dag en av de store bidragsyterne innen medisin, jordbruk, bioteknologi, teknikk og vitenskap for å bedre livet for oss alle. Tenk om størstedelen av de midlene som Israel i dag må bruke til å forsvare seg mot terror heller hadde blitt investert i livsfremmende aktiviteter, til beste for oss alle!!!

Vi tror det en dag vil bli fred og en ny fremtid både for israelerne og palestinerne, ja for oss alle. Det er Israel med og bidrar til. Derfor er vi: Med Israel, For Fred.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart