Ukjente hackere angrep Miff.no i går, samtidig som gruppen Anonymous hadde erklært massive angrep mot israelske nettsteder. (Illustrasjonsfoto: Powtac / Flickr.com / CC)
Ukjente hackere angrep Miff.no i går, samtidig som gruppen Anonymous hadde erklært massive angrep mot israelske nettsteder. (Illustrasjonsfoto: Powtac / Flickr.com / CC)

Miff.no forsøkt angrepet

Tirsdag forsøkte datahackere å sette Miff.no ut av spill. Det førte til flere korte perioder med problemer med visningen av siden i løpet av dagen og kvelden. Angrepet kom samme dag som hackergruppe hadde annonsert "elektronisk Holocaust".

Miff.no opplevde tirsdag unormalt høy belastning på serveren siden er tilknyttet, noe som periodevis påvirket sidens lastetid, og til tider gjorde den helt utilgjengelig. Etter ekstraordinære sikkerhetstiltak ble det konstatert at problemene var forårsaket av et organisert angrep. Våre datasikkerhetspartnere lyktes i å avskjære angrepet. Trafikken mot serveren normaliserte seg ved 22-tiden tirsdag kveld, og nettsiden har etter dette fungert som normalt.

Angrepet kom samme dag som den anti-israelske hackergruppen Anonymous, eller Anonghost som de også kaller seg, hadde annonsert at de skulle angripe et stort antall israelske nettsteder. I en video som sirkulerte på internett i forkant, varslet de ”et elektronisk Holocaust”, der de ville ”utslette Israel fra cyberspace” tirsdag 7. april. Gruppen har brukt denne datoen til organiserte massive angrep mot Israel årlig siden 2013.

Dagen etter skriver Israel Hayom at en rekke offentlige israelske nettsteder ble forsøkt angrepet, men ingen av angrepene lyktes. Flere mindre nettsteder tilhørende organisasjoner, firmaer, artister og privatpersoner ble derimot satt ut av spill av hackerne.

Det er ikke kjent om angrepet mot Miff.no hadde noen direkte sammenheng med aksjonen til Anonymous /Anonghost.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart